600 goals voor Alex Ovechkin, 400e zege voor Marc-André Fleury


NHL Recaps Face-Off

Acht wedstrijden afgelopen nacht. Cor Machielsen, Marko Bok en Bram Niewold zagen Alex Ovechkin zijn 600ste goal scoren en Marc-André Fleury zijn 400ste overwinning behalen. Natuurlijk praten zij jullie ook bij over de overige wedstrijden.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 6-3

Een keeper in vorm en twee spelers die al hun schoten raak schieten. Dat bezorgde de Rangers een zwaar geflatteerde zege op de Hurricanes. Jimmy Vesey scoorde een hattrick, zijn eerste in de NHL, en Mats Zuccarello maakte er twee. Carolina kwam drie keer terug van een achterstand, maar zag New York goalie Alexander Georgiev 41 saves maken. Zuccarello maakte zijn 100e NHL goal en Mika Zibanejad had drie assists (mb)

Philadelphia Flyers – Vegas Golden Knights 2-3

Marc-André Fleury stopte 40 schoten en behaalde zo zijn 400e win. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht?!? Erik Haula zette de Golden Knights op 0-1 in Philadelphia, Claude Giroux maakte gelijk. William Karlsson benutte een powerplay voor de 2-1, Wayne Simmonds deed een minuut later hetzelfde: 2-2. Een spannende slotfase volgde, met Ryan Carpenter als game winner (mb)

Washington Capitals – Winnipeg Jets 3-2 OT

Het was een interessante match-up in Washington tussen twee goal getters: Alexander Ovechkin en Patrick Laine. De Rus drukte snel zijn stempel door een 5 op 3 powerplay te benutten. Washington gaf vervolgens in de opbouw de puck dom weg, waarbij Nicolai Ehlers profiteerde en de gelijkmaker binnenschoot. Hierna was het weer aan Alexander Ovechkin, die geschiedenis schreef door zijn 600ste NHL-goal te maken. Ondanks het goede verdedigende spel van de Capitals was daar toch plots Patrick Laine met de gelijkmaker voor Winnipeg, waardoor de wedstrijd naar overtime ging. Hierin kreeg Evgeni Kuznetsov de puck in zijn bezit op een break-away. De Caps aanvaller faalde niet en besliste de wedstrijd. Door de winst wipte Washington weer over Pittsburgh heen voor de koppositie in de Metro divisie.(bn)

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 5-2

In Columbus was het Brendan Gallagher die de score opende voor de Montreal Canadiens. Hierna was het echter de thuisploeg die het initiatief pakte. Door goals van verdedigers Nick Foligno en Seth Jones, en aanvallers Alexander Wennberg (die ook liefst drie assists noteerde) en Boone Jenner liepen de Blue Jackets vlot uit. Jonathan Drouin deed nog wat terug namens Montreal, maar het was met name aan een fenomenale Sergei Boborovsky te danken dat de voorsprong voor Columbus stand hield. De Russische goalie maakte in de derde periode maar liefst 24 reddingen en werd hiermee man van de wedstrijd. Ian Cole zorgde voor het slotakkoord door met een wrist-shot de 5-2 eindstand op het bord te zetten. (bn)

Florida Panthers – Ottawa Senators 3-5

Duur puntenverlies voor de Panthers in de strijd voor de playoffs. Matt Duchene en Magnus Paajarvi scoorden beiden twee keer en Erik Karlsson had twee assists. Goal vijf werd gescoord door  Jean Gabriel Pageau. Tel daarbij de 35 saves van Craig Andersson en je hebt een overwinning voor de Senators. Voor Florida waren Evgenni Dadonov, Mike Matheson en Jonathan Huberdeau trefzeker (Cor)

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 2-4

De Blues doen goede zaken met de overwinning op de Ducks in het Honda Center. Ze naderden de wildcard spot tot op een punt, terwijl de Ducks alweer de derde nederlaag op rij konden noteren. Ivan Barbashev had een goal en een assist, en Alex Pietrangelo had twee assists. Roberto Bortuzzo, Vladimir Sobotka en Patrik Berglund scoorden de overige goals voor de Blues. Voor de Ducks waren Corey Perry en Derek Grant de doelpuntenmakers. (Cor)

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 3-0

Jonathan Quick zette weer eens een shutout op de teller voor de Kings met 35 saves tegen de Canucks. Tyler Toffoli, Anze Kopitar en Tanner Pearson waren de ‘nettenbollers’ voor LA, zodat de Kings de Ducks gepasseerd zijn in Pacific in de strijd om de playoffs plaatsen (Cor)

San Jose Sharks – Detroit Red Wings 5-3

Een doelpuntrijke wedstrijd in San José, waar de thuisploeg aanvankelijk op achterstand kwam, maar de eerste periode afsloot met een 2-1 voorsprong. Ook in de tweede periode werd er over en weer gescoord en leek er zelfs een 3-3 gelijke stand op het bord te komen, maar de scheidsrechters oordeelden (terecht) dat de puck in de goal werd getrapt door Detroit, waardoor de Sharks met een voorsprong de derde periode ingingen. Hierin was het San José-aanvaller Timo Meier die de 4-2 binnenschoot, waarna Detroit-veteraan Henrik Zetterberg de aansluitingstreffer maakte. De Red Wings gingen alles of niets spelen, waarna Chris Tierney de puck mid-ice oppikte en de wedstrijd defenitief besliste door de puck in het lege doel van Detroit te schieten. De Red Wings, waar Tyler Bertuzzi drie assists gaf, stonden ondanks het harde werk wederom met lege handen. De Sharks liggen nog altijd op schema voor de playoffs. (bn)

Previous MATCH POINT! Trappers op zoek naar de knock out van Blue Devils Weiden
Next 4-on-4: NHL favorieten, Nederlandse kampioenschap en beste spelers