Penguins pakken koppositie in Metro, Chicago verslaat Boston


NHL Recaps Face-Off

Op de zondag stonden er ook weer vier wedstrijden op het programma, Bram Niewold verlengde zijn weekend met een aantal uurtjes om jullie op de hoogte te brengen van de uitkomsten.

Chicago Blackhawks – Boston Bruins 3-1

Zonder de wederom in opspraak geraakte Brad Marchand -de forward werd op het laatste moment buiten de selectie gelaten vanwege een blessure- gingen de Boston Bruins in Chicago op zoek naar de zevende zege op rij. Het was echter de thuisploeg die op voorsprong kwam; Artem Anisimov deflectte een schot voor de 1-0. De tweede periode was er één zonder zowel doelpunten als straffen, waarna er in de derde periode een hoofdrol was voor Zdeno Chara. De boomlange Bruins-verdediger ging van held naar schlemiel; na het binnenschieten van de gelijkmaker kreeg hij een double minor penalty voor een -ogenschijnlijk domme- high-sticking. De resulterende powerplay werd binnengeschoten door Patrick Kane, waarna d-man Brent Seabrook de wedstrijd in het slot gooide. Een eervolle vermelding voor Blackhawks-captain Jonathan Toews: alle drie de doelpunten van Chicago kwamen uit een assist van hem.(bn)

Calgary Flames – New York Islanders 2-5

De New York Islanders kwamen naar Calgary, gebrand om hun losing streak van maar liefst acht wedstrijden te beïndigen. Het was in grote mate aan goalie Christopher Gibson te danken dat dit de bezoekers ook lukte. Hij zorgde er eigenhandig voor dat uit de 52 schoten van Calgary maar twee doelpunten vielen. Omdat New York beter op schot was, met ondere andere twee doelpunten van Anders Lee en een goal en twee assists van verdediger Johnny Boychuk, gingen de punten mee terug naar Brooklyn. Door de winst blijven de Islanders die andere ploeg uit de Big Apple, de Rangers, nipt voor op de ranglijst.(bn)

Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 3-1

Regerend kampioen Pittsburgh Penguins kreeg de Dallas Stars op bezoek in de eigen PPG Paints Arena. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en zorgde nog in de eerste periode voor een voorsprong door goals van Patric Hornqvist (uit de powerplay) en Jamie Oleksiak. Na de gelijkmaker van de Stars, een powerplay-goal van Alexander Radulov, dachten de Penguins de score verder uit te breiden. De goal van Hornqvist werd echter afgekeurd door een offside van Evgeni Malkin. De Russische ster maakte in de derde periode zijn fout goed door de 3-1 in het empty net van Dallas binnen te schieten. De punten blijven in Pittsburgh en de Penguins gaan hiermee aan kop in de metro divisie. Nummer twee Washington heeft echter nog twee wedstrijden tegoed en kan bij winst morgen weer over Pittsburgh heenwippen.(bn)

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks 1-0

In de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van de NHL moesten de Vancouver Canucks het stellen zonder topscoorder Brock Boeser; de blonde forward ligt er langdurig uit met een rugblessure. De bezoekers dolven het onderspit door een powerplay-goal van Coyotes verdediger Oliver Ekman-Larsen; hij schoot in de tweede periode met een slapshot de enige goal van de wedstrijd binnen. Door de overwinning nadert Arizona de nummer een-na-laatst in de western conference Vancouver tot op vier punten.(bn)

Previous UNIS Flyers Heerenveen ontdoet zich van Luik Bulldogs en is finalist!
Next Volle winst voor Sprong's WBS/Penguins