UNIS Flyers Heerenveen ontdoet zich van Luik Bulldogs en is finalist!


BeNe League IJshockey Face-Off UNIS Flyers Heerenveen
Foto Robert bos

Reikhalzend werd er uitgekeken naar het tweede duel in het Luikse Médiacité tussen Bulldogs en UNIS Flyers Heerenveen. Beide ploegen legden vrijdag in Thialf een heerlijk eerste playoff duel voor, en dat beloofde wat voor gisteravond. Waar velen rekening hielden dat de serie woensdag verder zou gaan, beslisten de Friezen relatief makkelijk het tweede duel. Met een 5-2 uitzege plaatste het zich verdiend voor de finale van de BeNe League.

IN HET ZADEL

De Friezen konden zich geen betere start wensen in Luik; na amper 60 tellen lag de puck al voor de eerste keer tegen de touwen. Ronald Wurm werd op maat bediend door Marco Postma, en die haalde de trekker over voor een vroege voorsprong. Er ontspon een levendig duel voor ruim 600 toeschouwers, waarin het team van Coach Mike Nason de regie voerde. Na een stief kwartiertje verdubbelde Heerenveen op de power play de marge naar twee; ditmaal was Adam Bezak trefzeker, na opnieuw voorbereidend werk van Postma.

Luik Bulldogs UNIS Flyers HEerenveen BeNe League Playoofs IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Daarna was het aan Luik om uit de schulp te kruipen, en dat deed het. In het slot van de eerste periode herpakte het de regie van het duel, en dat leverde de aansluitingstreffer op van Alexandre Bremer.

GERAFFINEERD

Het middenstuk bracht wat meer balans in het duel. Maar wat de gastheren ook probeerden, de Friese defensie had de zaakjes op orde. Nadat Akim Ramoul op het bankje had plaatsgenomen, benutte Heerenveen opnieuw een man meer situatie. Marco Postma noteerde zijn derde assist, wederom stond Adam Bezak klaar om de puck tegen de touwen te jagen voor de 1-3.

In het slotstuk moest Luik komen, maar dat deed het niet overtuigend genoeg; de dynamiek die de Bulldogs de voorbije weken etaleerde kwam dit weekend nooit op snelheid. Na amper drie minuten bracht Tony Demelinne Bulldogs de definitieve nekslag toe door de 1-4 op de borden te zetten.

Luik Bulldogs UNIS Flyers HEerenveen BeNe League Playoofs IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Nadat opnieuw Akim Ramoul bestraft werd, volgde er opnieuw een goal in Fries overtal. Lars den Edel was ditmaal het eindstation, en hij zorgde ervoor dat het duel definitief in het Luikse gezicht werd dichtgesmeten.

De thuisploeg van Coach Paul Vincent probeerde wel aan te pikken maar raakte ook in de derde periode nooit echt op dreef. De wedstrijd werd wat bitsiger, openstaande rekeningen werden uitgewisseld en de strafbanken druk bezocht. In de slotminuten kon Alex Bremer een hard schot knap in het Friese doel deviëren, 2-5. Leuk om te zien hoe goalie Sjoerd Idzenga, die een feilloze wedstrijd speelde, zich ergerde aan dit doelpunt ondanks dat deze goal in de voorlaatste minuut nauwelijks een verschil maakte. Het scoreboard na 60 speelminuten bleef op 2-5 steken en een terechte kwalificatie voor een rijper Heerenveen ten koste van Bulldogs Luik, die daarmee een toch wel mooi seizoen afgesloten zien.

Previous SIEG ZWEI! Trappers wint met 6-1 bij Blue Devils Weiden!
Next Penguins pakken koppositie in Metro, Chicago verslaat Boston