Volle winst voor Sprong’s WBS/Penguins


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh Penguins. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week twee keer in actie.

Binghampton Devils – WBS/Penguins 2-3 (OT)

Het weekend begon in de Floyd L. Maines Veterans Memorial Arena in Binghampton, waar het affiliate team van New Jersey Devils sinds dit seizoen huist. In een gelijkopgaande wedstrijd stond er na zestig minuten hockey ook daadwerkelijk een gelijke stand op het scorebord: 2-2.

Voor 4.136 fans op de tribunes werd het duel, in overtime, winnend afgesloten door de Penguins. Teddy Bluemer was de man die de winnende goal binnenschoot. Daniel Sprong kwam tot drie schoten op goal, waar de ervaren Devils goalie Eddie Lack een sta-in-de-weg was. Tot tweemaal toe kreeg onze landgenoot een tijdstraf aan zijn broek, één voor holding en één voor cross-checking.

Daniel Sprong Face-Off
Foto: WBS/Penguins

WBS/Penguins-Grand Rapids Griffins 2-1

In een wederom vol eigen huis, met 8.159 Penguins fans op de tribunes van de Mohegan Sun Arena at Casey Plaza, kreeg WBS/Penguins te maken met Grand Rapids Griffins. De Griffins zijn het affiliate team van Detroit Red Wings. Met bekende NHL namen als Dylan McIlrath, Matt Puempel (oud New York Rangers) en Eric Tangradi (voormalig Penguin) in de gelederen bleek Grand Rapids een lastige horde.

Maar de Baby Penguins hebben ook flink wat spelers met NHL ervaring in het team, want veel spelers hebben de oversteek naar Pittsburgh al even (mogen) maken. Denk aan Jean-Sebastien Dea, Thomas DiPauli, Tom Sestito en natuurlijk Daniel Sprong. Sprong speelde op de vierde lijn, zo liet het Twitter account van Wilkes-Barre/Scranton Penguins weten.

Too many men

Opnieuw drie doelpogingen van onze landgenoot deze avond, maar ook nu kwam de puck niet in het net achter de Grifffins goalie. In de derde periode was de tweede Penguins goal, gescoord door Kevin Czuczman, genoeg voor de zege: 2-1. Sprong zat deze avond twee minuten in de penalty box, nadat zijn team een straf kreeg voor ‘too many men’.

Tweemaal Charlotte

De komende week spelen de Baby Penguins tweemaal uit bij divisiegenoot Charlotte Checkers: op dinsdag- en woensdagavond. Daarna wordt er weer op zaterdag en zondag gespeeld. Wilkes Barre/Scranton Penguins staat er nog steeds prima voor in de Atlantic Division, getuige de tweede plaats.

 

 

 

 

Previous Penguins pakken koppositie in Metro, Chicago verslaat Boston
Next MATCH POINT! Trappers op zoek naar de knock out van Blue Devils Weiden