ROUND 2! De halve finales BeNe League gaan verder!


BeNe League ijshockey Face-Off

Vandaag is het zondag 11 maart. En dat betekent dat de halve finales hun tweede duel in gaan van de halve finale series. Komt er een game three in (één van) de series? Of verzilveren HIJS Hokij Den Haag en Heerenveen hun matchpoint ten koste van AHOUD Devils Nijmegen en Luik Bulldogs?

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG (DEN HAAG LEIDT 1-0)

Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd uit de serie van drie gespeeld in De Uithof Den Haag. Vandaag zal deze serie haar vervolg hebben in het Triavium in Nijmegen. De verwachtingen zijn hooggespannen; de drukte zal waarschijnlijk groot zijn. Den Haag brengt in ieder geval een goed gevulde bus met supporters mee, en de kaart verkoop bij de Ahoud Devils scheen ook al rap te gaan. Voor Nijmegen spant het erom: erop of eronder.

HIJS Hokij Den Haag AHOUD Devils Nijmegen BeNe League IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Na de zege van afgelopen vrijdag zal het vertrouwen aan de zijde van Den Haag groot zijn. Maar, we hebben dit seizoen gezien dat Nijmegen haar tegenstanders vaak weet te verrassen met een bijzonder scherp en fel spel. Hijs Hokij zal haar eigen spel willen spelen, terwijl de Ahoud Devils een les moeten trekken uit de laatste ontmoeting met Den Haag: laat je niet verleiden tot onnodige overtredingen, blijf zo veel mogelijk weg uit de strafbank. De power play van Den Haag is dit seizoen een dodelijk wapen.

Voor beide teams geldt dat gegeven kansen snel benut worden. Nijmegen heeft nu het voordeel van de thuiswedstrijd, maar kent ook een groot nadeel: verlies betekent einde seizoen. Er zal hen alles gelegen zijn om Hijs tot een derde match te dwingen in Den Haag. Hijs zal met de selectie volledig aanwezig zijn: er zijn geen blessures of straffen. Nijmegen mist uiteraard verdediger Rick Wijnen, maar zal met een verder sterke en volledige selectie het ijs betreden.

Naar verwachting zal het een close game worden. Wie er ook wint, waarschijnlijk zal er geen groot verschil in doelpunten voort komen. De puck zal vandaag om 16:45 uur het ijs raken: een uur eerder is de entree geopend. Wij kijken erg uit naar deze tweede ontmoeting tussen Ahoud Devils en HIJS Hokij. Jullie ook?

LUIK BULLDOGS – UNIS FLYERS HEERENVEEN (HEERENVEEN LEIDT 1-0)

De serie tussen UNIS Flyers Heerenveen en Luik Bulldogs krijgt een vervolg in het Médiacité vandaag. Afgelopen vrijdag zorgden beide teams voor een eerste playoff kraker, die gewonnen werd door Heerenveen met 2-1.

Luik Bulldogs UNIS Flyers Heerenveen BeNe League IJshockey Face-Off
Foto: Pieter-Jord Hovenga

Luik weet wat het te doen staat, en dat is winnen. Lars Engwegen was daar afgelopen vrijdag voor de camera van Face-Off duidelijk over. ,,Woensdag komen hier weer terug in Heerenveen”. De Luikse brigade zal dan wel weg moeten blijven uit de strafbanken. Terecht of niet, daar doen wij geen uitspraken over, feit is wel dat Bulldogs liefst elf maal het bankje op kon zoeken, en op die elfde en laatste penalty capituleerde. Voor Luik kan het ook een boost zijn als Thomas-Cheyne Matheson terug zou keren. Bulldogs kon Heerenveen prima bijbenen, maar mét Matheson aan boord is het nóg gevaarlijker dan het al is.

Bij Heerenveen zal men tevreden zijn over de zege in game 1, én de prima wedstrijd die goalie Sjoerd Idzenga keepte. De goalie pakte een aantal cruciale pucks toen het nodig was, en gaf zijn ploeg daarmee het zetje om in de derde periode toe te slaan. Flyers weet dondersgoed dat het vandaag geen makkie voor de kiezen krijgt, maar heeft zoveel ervaring binnen de ploeg dat de druk geen excuus mag zijn om te vlammen. Beslissend is of de Friezen de vroege storm van Bulldogs ongeschonden doorstaat, vanaf daar is het zeker mogelijk dat Heerenveen zijn matchpoint gaat benutten.

Om 20:30 uur klettert de puck op het ijs in Luik voor een ongetwijfeld prachtige game 2 in deze halve finale.

Previous Jeugdhonk: Blue Mountain Cougars Hoorn Nederlands kampioen van de aspiranten
Next Trappers 700 kilometer van huis op jacht naar zege nummer twee!