Trappers 700 kilometer van huis op jacht naar zege nummer twee!


Tilburg Trappers Blue Devils Weiden Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off

Nadat Tilburg Trappers vrijdag met 5-2 het eerste playoff duel won van Blue Devils Weiden, is onze Oberliga trots gisteren afgetogen naar Weiden in der Oberpfalz. 700 kilometer van de eigen Stappegoor gaan de Brabanders op jacht naar de tweede zege in de playoff serie tegen de nummer acht van de Oberliga Süd.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers startte vrijdag furieus en had rap een 4-0 voorsprong te pakken. Daarna liet het Weiden ongemerkt terugkomen in de wedstrijd, maar bij 4-2 was het ‘tot hier en niet verder’ voor Tilburg. Als er een puntje van kritiek is, dan lag dat in de afwerking én het feit dat Trappers zich stiekem in slaap liet sussen door in het spel van Blue Devils mee te gaan.

De lange busreis kan ook een lichte factor spelen, maar Nardo Nagtzaam was duidelijk. ,,Als we snel de busbenen eruit rijden, en ons eigen spel spelen wordt het gewoon 2-0 zondag” De fans van Blue Devils lieten zich uitbundig horen in Stappegoor en maakten er in het uitvak een prachtig feest van. Afgaande op de meegereisde supporters, kan het niet anders dan dat de Hans-Schröpf-Arena in Weiden volledig uitverkocht is, of in ieder geval goed gevuld Het kan zomaar de laatste wedstrijd zijn dat de Duitsers hun helden aan het werk kunnen zien.

Trappers is er in ieder geval alles aan gelegen om de de winst aan de haal te gaan, om zo komende dinsdag het eerste matchpunt in Tilburg te kunnen verzilveren. Een nederlaag betekent in ieder geval dat de ploeg van Bo Subr nogmaals de reis moet maken naar Weiden.

Kunnen de Brabanders inderdaad die gewenste, en misschien ook wel verwachte tweede zege, op de borden zetten? Om 18:30 uur wordt deze wedstrijd in gang gezet!

Previous ROUND 2! De halve finales BeNe League gaan verder!
Next Nieuw record voor Vegas Golden Knights en Tampa haalt de 100 punten