Nieuw record voor Vegas Golden Knights en Tampa haalt de 100 punten


NHL Recaps Face-Off

Maar liefst zeven matinee wedstrijden en vier in de avond aan de overkant van de oceaan. Cor Machielsen en Marko Bok zagen er dus een hoop en brengen jullie weer op de hoogte.

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 7-4

Boston keek na 40 minuten verbaasd naar het scorebord, waar een 4-3 achterstand op viel te lezen. Chicago bleek vooral erg effectief voor de goal te zijn en had voor de vier goals ook geen powerplay nodig. De Bruins wel, ze scoorden er liefst vier met een man meer op het ijs en dan was er ook nog een shorthanded goal en een empty netter. Alleen de 4-4 van David Pastrnak was een reguliere goal. Erik Gustafsson noteerde drie punten voor de Blackhawks, Jake DeBrusk deed dat bij de Bruins (mb)

Buffalo Sabres – Vegas Golden Knights 1-2 SO

De eerste 40 minuten waren slaapverwekkend en saai. Leek wel alsof de mannen nog wakker moesten worden in deze matinee wedstrijd. Pas na de goal van Justin Bailey voor de Sabres gingen de Knights wat feller spelen. Met wat geluk scoorde Deryk Engelland de 1-1. De Sabres hielden stand toen er ook nog een powerplay kwam in de laatste twee minuten voor de Knights. De overtime leverde grote kansen voor beide teams op, maar zowel Marc-André Fleury als Robin Lehner stonden hun mannetje in de goal. Bij de shootouts was het Eric Haula die er voor zorgde dat de Knights het record voor nieuwe franchise met twintig uitoverwinningen ook al bij hun palmares konden bijschrijven. (Cor)

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 3-2 SO

Tampa Bay had het zwaar tegen de Canadiens en kwam goed weg met deze zege. Artturi Lehkonen opende de score uit een powerplay, Tyler Johnson maakte gelijk, ook met een man meer op het ijs. Alex Galchenyuk zette Montreal weer op voorsprong, waarna Nikita Kucherov er nog 2-2 van wist te maken. In de shoot-out was het wederom Kucherov die scoorde en zo de punten in Tampa hield (mb)

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 2-1

Philadelphia won weer eens een wedstrijd en deed dat tegen de sterke Jets. Goalie Petr Mrazek was in goede doen en stopte 27 schoten, alleen één schot van Patrick Laine was hem te machtig. Claude Giroux en Andrew MacDonald hadden de Flyers toen al op 2-0 gezet, in een leuke wedstrijd met veel kansen en schoten (mb)

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 5-2

Er waren pas zeven schoten op goal gelost en de stand stond toen al 3-1 door goals van Blake Comeau, Carl Soderberg en Tyson Barrie voor de Avalanche en Cristian Dvorak voor de Coyotes. Richard Panik maakte de 3-2 in de tweede periode zodat de derde periode nog een beetje spannend werd. Echter de Avalanche werkte daar niet aan mee zodat Tyson Jost en Mikko Rantanen de score verder konden uitbouwen. (Cor)

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 2-7

Jonathan Quick kwam na 40 minuten niet meer terug op het ijs voor de Kings bij een stand van 1-4. Goals voor de Blues in die twee periodes kwamen op naam van Roberto Portuzzo, Colton Parayko, Alex Pietrangelo en Ivan Barbashev. De enige goal voor de Kings tot die tijd was van Drew Doughty. De keeperswissel van de Kings naar Jack Campbell bleek ook geen succes want binnen 52 seconden in de derde periode was het al 1-6 door goals van Vladimir Tarasenko en Kyle Brodziak. Jaden Schwartz maakte de zeven vol voordat de Kings nog een powerplay goal via Dustin Brown binnen schoof. (Cor)

San Jose Sharks – Washington Capitals 0-2

Een shutout voor de Duitse backup goalie Phillip Grubauer in het Sap Center. Alle 24 schoten werden gestopt. Door goals van Nicklas Backstrom en een empty netter van Lars Eller gingen de beide punten mee terug naar Washington. (Cor)

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 5-2

Toronto boekte de tiende thuiszege op rij, tegen een slap Pittsburgh. Kasperi Kapanen opende de score tegen zijn oude ploeg, waarna Nazem Kadri (twee keer) en Mitchell Marner er 4-0 voor de Maple Leafs van maakten. In de derde periode scoorden de Penguins twee late treffers, maar het was lang niet genoeg (mb)

Florida Panthers – New York Rangers 4-3 SO

De overtime was echt te gek spannend. Zowel Ranger Hendrik Lundqvist en Panther Roberto Luongo lieten daar hun kwaliteiten zien. De overtime moest er komen doordat er na 60 minuten er een 3-3 stand op het scorebord stond. De Florida goals kwamen van de sticks van Jonathan Huberdeau, Frank Vatrano en Jamie McGinn. Mats Zuccarello, Mika Zibanejad en Kevin Hayes deden dat voor de mannen uit New York.  In de shootouts was het Florida’s Vincent Trochek die de game winning shootout binnen knalde en zo het keeperswerk beloonde van Roberto Luongo die twee shootouts wist te stoppen van de Rangers. (Cor)

Nashville Predators – New Jersey Devils 2-3 SO

Nashville verloor en zag hun streak dus eindigen. Keith Kinkaid stond lekker te keepen en stopte 34 schoten van de Predators. Mattias Ekholm zette Nashville op 1-0, waarna Sami Vatanen en Brian Boyle de score omdraaiden in het voordeel van de Devils. Ryan Johansen maakte vlak voor tijd gelijk, waarna New Jersey de shoot-out won (mb)

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 4-1

De eerste periode waren de Oilers nog niet echt scherp alleen Cam Talbot had het redelijk druk met de elf schoten die hij te verwerken kreeg. De Oilers konden er maar vijf tegenover zetten. In de tweede maakt Connor McDavid het verschil. Met een goal op een eigen rebound en een power play goal stond het na 40 minuten 2-0. Het werd nog even spannend halverwege de derde toen Charly Coyle de aansluitingstreffer maakte voor de Wild, maar een power play goal van Leon Draisattl en een empty netter van Ryan Nugent-Hopkins zorgde ervoor dat de acht keer dat Minnesota won op rij in Edmonton werd doorbroken. (Cor)

Previous Trappers 700 kilometer van huis op jacht naar zege nummer twee!
Next NHL Draftwatch: Noah Dobsons ongekende stijging in de ranking