Jeugdhonk: Blue Mountain Cougars Hoorn Nederlands kampioen van de aspiranten


Foto: Mitchell Beukema

Zaterdagmiddag was het zover voor de aspiranten van Blue Mountain Cougars Hoorn. Voor een groot publiek werden de aspiranten, jonger dan 17 jaar, op ijsbaan De Westfries gekroond tot de kampioen van Nederland! Dit stond wel al even vast. Het team uit Hoorn stond namelijk al lang ruim bovenaan en scoorde wekelijks aan de lopende band.

“Het is een team dat heel goed op elkaar is ingespeeld”, vertelt de trotse bestuurder Roy Ronda. “Ze zijn dit seizoen tot de 300 goals gegaan”. Ook vandaag tegen de aspiranten van Dordrecht Lions gingen de Cougars los. Met mooie acties en goed samenspel liep de score al snel op. Binnen vijf minuten stond de thuisclub al met 4-0 voor en na een periode spelen stond al zelfs 10-0.

Foto: Rowdy van Grieken, Face-Off

In de tweede periode gingen de Cougars vrolijk door en bleef het kansen creëren. Aan de andere kant kreeg Dordrecht ook kansen, maar de Lions scoorden niet. Na twee periodes stond de teller op 17 tegen 0. De spanning was daarmee misschien wel weg, maar bij elk doelpunt die er werd gescoord, sprongen de spelers elkaar in de armen alsof ze net de winnende goal in overtime hadden gescoord.

De Cougars hielden niet op. Door veel over te spelen liep de thuisclub uit naar 20-0. Toen deed Dordrecht van dichtbij wat terug: 20-1. De doelpunten volgden elkaar snel op en keer op keer gonsde een goal horn door De Westfries heen. De teller stopte uiteindelijk op 32-1. Het Hoornse feest van de Cougars kon beginnen!

Foto: Mitchell Beukema

Alle spelers kregen een mooie medaille uitgereikt. Daarna werd aanvoerder David den Boer naar voren geroepen om de kampioensbeker in ontvangst te nemen. Familie en vrienden keken vol trots toe. Ook coach Maico Meijer was natuurlijk apetrots! “Hier werk je het hele seizoen naartoe”, vertelt hij glunderend na afloop. Een prestatie waar de hele vereniging trots op mag (en zal) zijn!

Foto: Mitchell Beukema
Previous De trip van Cor Machielsen: Face-Off op bezoek bij de Edmonton Oilers!
Next ROUND 2! De halve finales BeNe League gaan verder!