Tilburg Trappers pakt eerste duel tegen Blue Weiden Devils


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers won het eerste playoff duel tegen Blue Devils Weiden gisteren op een bomvol Stappegoor. De ploeg van Bo Subr schoot uit de startblokken, en bracht de 5-2 zege al heel snel in veilige haven.

SNEL BESLIST

Trappers liet er vanaf de puck drop geen gras over groeien. Met snelle passing en snel aanvalsspel zette de Nord kampioen Blue Devils direct vast in het eigen vak. Devils goalie Wiedemann kreeg van het begin menig puck op zich afgevuurd, en capituleerde uiteindelijk na zeven minuten voor het eerst. Parker Bowles drukte via de one-timer af, maar de assist van Giovanni Vogelaar was er één van grote schoonheid.

Trappers pakte Weiden bij de keel, en benutte een 5-on-3 situatie ten volle. Nadat Tom Pauker naast ploeggenoot Marcel Waldowsky kon gaan zitten, lag de puck tien tellen later opnieuw in het Duitse net, en opnieuw was Parker Bowles de maker. Twintig seconden na de tweede goal, schoof Mitch Bruijsten de derde van de avond binnen, waarna captain Ivy van den Heuvel met een prachtig schot van de linkerzijde de stand op 4-0 bracht. Case closed zou je zeggen.

GAS ERAF

Tilburg had het duel in handen, maar vergat in de tweede periode definitief door te drukken. Het puckbezit was er, maar Weiden speelde compact achterin. In het laatste deel van de tweede doorgang vond Blue Devils steeds meer het vak van de Tilburgers, en Matt Abercrombie verschalkte goalie Ian Meierdres voor de eerste maal. Er stonden toen 37 minuten op de klok. De meegereisde Duitse supporters vierden de treffer massaal in het uitvak, waar zij een prachtige sfeer creërden.

In het slotstuk veranderde het spelbeeld niet heel veel; Tilburg was de baas, maar opnieuw vond Weiden het net. Vitali Stähle bracht de marge op twee, na zwak optreden in de Trappers defensie. Dat was het sein voor de thuisploeg om opnieuw naar de vijfde versnelling te schieten en duidelijk te maken dat er niets te halen viel in Tilburg. Brock Montgomery maakte aan alle onzekerheid een einde door zeven minuten voor tijd de 5-2 eindstand op het bord te schieten.

Tilburg pakte daarmee een 1-0 voorsprong in de serie tegen Blue Devils Weiden. Het enige dat de ploeg van Bo Subr zich misschien kwalijk kan nemen is dat het onzorgvuldig in de afwerking was gezien de 54 schoten die het op het Duitse doel los liet. Trappers reist zaterdag naar Weiden toe, dat 700 kilometer van Stappegoor af zijn thuiswedstrijden speelt. Na afloop van het duel sprak Ed Versteeve met Ian Meierdres en Nardo Nagtzaam van Tilburg Trappers en met coach Ken Latta van Weiden.

Previous Kleine zege voor Dallas en Columbus, Zach Parise raakt op stoom
Next HIJS Hokij en UNIS Flyers slaan eerste slag in halve finales