Kleine zege voor Dallas en Columbus, Zach Parise raakt op stoom


NHL Recaps Face-Off

Vier duels afgelopen nacht, Marko Bok praatje bij

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 3-2

Een zeer welkome zege voor de Blue Jackets, die veel moeite hadden met de Red Wings. Seth Jones was de grote man, hij scoorde de 2-1 en 3-1 voor Columbus. Darren Helm had voor Detroit de openingsgoal van Matt Calvert weggepoetst. Andreas Athanasiou maakte het nog spannend, maar Columbus won (mb)

Ottawa Senators – Calgary Flames 1-2

Een hele belangrijke zege afgelopen nacht voor de Flames, ze staan nu niet alleen goed in de race om de wildcard, maar kunnen ook nog via de derde plaats in hun divisie naar de play-offs. Het rekenwerk gaat beginnen. Sam Bennett zette Calgary op 1-0 en Matt Stajan maakte er 2-0 van. Voor de Senators kwam de 2-1 van Jean-Gabriel Pageau te laat en zo gaat Ottawa met Buffalo uitmaken wie als laatste eindigt in de Eastern Conference (mb)

Dallas Stars – Anaheim Ducks 2-1

Dallas boekte een zwaar bevochten zege op de Ducks, dankzij twee late powerplay goals. Ryan Getzlaf zette Anaheim op 1-0, waarna de Ducks hun favoriete spelletje konden spelen. Dat ging heel lang goed, maar Devin Shore en Jamie Benn schoten in de derde periode twee goals achter Ryan Miller (mb)

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 2-5

Vancouver begon goed en stond binnen een minuut al met 1-0 voor. Een minuut later was het alweer gelijk, Zach Parise scoorde een fraaie goal. Parise had tot een week geleden pas twee goals en zes assists, maar in de afgelopen zes duels scoorde hij er vijf en gaf ook nog een assist. Minnesota nam een 2-1 voorsprong via Matt Cullen en de 2-2 kwam van de stick van Jussi Jokinen. Eric Staal is hard op weg zijn persoonlijke record aantal goals in een seizoen te verbeteren, hij maakte vannacht zijn 37e en hij maakte er in 2005/06 al eens 45. Moet kunnen. Vancouver kreeg heel laat nog twee empty netters tegen en zo won Minnesota geflatteerd met 5-2 (mb)

Previous DNL PlayOffs met Nederlandse inbreng!
Next Tilburg Trappers pakt eerste duel tegen Blue Weiden Devils