Thuiszege voor Buffalo, Pittsburgh, Vancouver en Edmonton

NHL Recaps Face-Off

Vijf duels afgelopen nacht, vier keer was er een overtime! Marko Bok en Jonathan van Osta praten je bij

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 5-3

Ik heb vaak geschreven dat Buffalo teveel afhankelijk is van een handjevol namen, die ook nog veel op één lijn spelen. Met Jack Eichel er niet bij en Evander Kane die vertrok, staan er gelukkig wel andere spelers op. Johan Larsson en Jason Pominville deden dat vandaag, met elk een goal en een assist. Zemgus Girgensons scoorde ook, pas zijn zevende van het seizoen. Bij de Leafs scoorde Leo Komarov twee goals en Mitchell Marner pakte ook zijn goaltje weer mee (mb)

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 4-3 OT

Chad Ruhwedel en Evgeni Malkin zetten de Penguins razendsnel op een 2-0 voorsprong, maar die was ook vrij snel weer weg. Mark Giordano en Mikael Backlund scoorden voor de Flames. Kris Letang maakte de 3-2 en drie seconden voor het einde van periode twee maakte Troy Brouwer de 3-3. Pas in overtime viel de beslissing, Justin Schultz bezorgde de Penguins de twee punten (mb)

Dallas Stars – Ottawa Senators 2-3 OT

Dallas heeft zich vooralsnog gepositioneerd voor de wild card, en staat met slechts een punt verschil van de derde plaats met Minnesota. Echter slaagden de Stars er niet in om de twee punten te halen voor de derde plaats. Ondanks het slechte seizoen van de Senators, wist Ottawa in de tweede en derde periode goede kansen te benutten. Na de gelijkmaker van Tyler Seguin voor Dallas, was het Erik Karlsson die in de overtime de game winning goal maakte.(jo)

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 4-3 OT

Of de eerste periode nou sterk genoemd moest worden, of juist slecht, in ieder geval vielen er in zeventien minuten vier doelpunten, waarvan drie voor thuis team Oilers. Na een doelpuntloze tweede periode wist Arizona in de derde periode door de verdediging van Edmonton heen te vechten. Christian Dvorak en Niklas Hjalmarsson scoorden na elf en vijftien minuten nog de goals voor Arizona, die leidden tot de gelijkmaker. In Overtime wist Oscar Klefbom de wedstrijd te beslechten met een one-timer: dit was zijn eerste goal in 33 wedstrijden.(jo)

Vancouver Canucks – New York Islanders 4-3 OT

Nog een wedstrijd die niet in reguliere tijd bepaald kon worden: de Canucks tegen de Islanders. Na tien minuten viel het eerste doelpunt voor New York, welke vroeg in de tweede periode nog werd aangevuld met een tweede goal. Hierna wist Vancouver met een sterke comeback en een powerplay laat in de derde periode terug te komen tot de gelijke stand van 3-3. Het was in de overtime Brendan Leipsic, de nieuwe trade vanuit Vegas, die de winning goal wist te maken. Hij scoorde deze wedstrijd twee goals. (jo)