4-on-4: Playoffs in de BeNe-League en NHL, olympische spelen en de expansie naar Seattle


via: Oilers Nation

Na de voorverkoop van de seizoenkaarten voor Seatle lijkt het er op dat er toch echt een 32e NHL Franchise aan gaat komen. Zal dit nieuwe team, net als Vegas dit jaar, voor verrassingen kunnen zorgen in de League? Of zullen de verschillende teams nu wat voorzichtiger zijn in het afstaan van hun spelers?

Jeroen V: Het zal lastig worden om Vegas te evenaren of zelfs verbeteren. Teams weten nu ook wat beter hoe te handelen met deze vorm van entry draft en zullen allicht andere keuzes maken. Daarnaast heeft Vegas het gewoon erg goed gedaan.

Oscar: Ik denk dat andere teams niet meer zo snel spelers zullen afstaan die hebben wel geleerd van de ervaringen met Vegas. Maar het toetreden van Seattle zal zeker even voor verassingen kunnen zorgen we zullen zien.

Cor: ze zullen allemaal geschrokken zijn maar moeten keuzes maken, je kan en mag niet al je spelers beschermen. En Gallant heeft natuurlijk er een prima team van gemaakt daar in Vegas.

Dimitri: Seattle zal een nieuwe NHL franchise kunnen opstarten, op zijn vroegst pas in 2020 en het is nog altijd niet eens zeker of er een nieuwe franshise gaat komen. Misschien vindt er alleen een relocatie plaats. In het geval dat er een expansie zich afspeelt, dan zullen de andere teams ongetwijfeld beter voorbereid zijn en hun echte goede spelers beschermen.  Verder, als er een nieuwe franchise komt, dan zou het voor de Centrale Divisie moeten spelen en daar is van alles mogelijk. De Nashville Predators, bijvoorbeeld, hadden een wild card nodig vorig seizoen om in de playoffs te mogen spelen. Nu staan ze met kop en schouders bovenaan in de divisie.

 

Previous NHL komt naar Europa met de Global Series 2018
Next AHOUD Devils Nijmegen schakelt HYC Herentals uit