4-on-4: Playoffs in de BeNe-League en NHL, olympische spelen en de expansie naar Seattle


In de NHL is momenteel de strijd los gebarsten voor de Wild Cards. Er is, uiteraard, nog geen team dat zich definitief voor een play-off positie heeft gevestigd. Zal er nog veel veranderen in de top 3’s van de vier divisies?

Jeroen V: Als dat gebeurt dan gebeurt het in het westen. Het verschil met de top drie van beide divisies in het oosten is simpelweg te groot. De vijf ploegen die nu nog kans maken op een wildcard, zie ik ook nog wel een gooi doen naar de top drie. Daar is nog sprake van een open strijd. Als ik er één moet noemen, dan acht ik de kans dat het St. Louis Blues lukt nog het grootst. Zij zijn wat weggezakt maar ik zie hen nog altijd als één van de gevaarlijkste ploegen in de Western Conference.

Oscar: Ik hoop dit jaar dat eigenlijk een Canadees team de Stanley Cup weer eens wint altijd Pittsburgh is ook saai aan het worden. Daarom zet ik mijn geld op de Jets , Flames en Toronto.

Cor: in West is nog wel veel mogelijk. Met vijf teams die nog kans hebben op een WC. Stars, Ducks,  Blues, Avalanche en Flames. Voor East zijn er drie uitgeschakeld, Montréal, Ottawa een Buffalo. De rest maakt nog kans.

Dimitri: Met nog minder dan 20 ronden te gaan verwacht ik dat de top posities van de Atlantische, Centrale  & Pacifische divisie stabiel zullen blijven voor de komende maand. Bij de Metropolische divisie zie ik de Pinguins als eerste eindigen en de Philadelphia Flyers als tweede terwijl de Washington Capitals, die momenteel eerst staan, terugvallen naar de derde plek. En over de strijd om de Wild cards gesproken, ik verwacht dat de Florida Panthers een van de cards zullen krijgen al zijn ze nu net buiten de selectie.

Previous NHL komt naar Europa met de Global Series 2018
Next AHOUD Devils Nijmegen schakelt HYC Herentals uit