Records voor Nashville en Hellebuyck, zeges voor Vegas en Nashville


NHL Recaps Face-Off

Zeven duels, met eindelijk weer een zege voor Vegas. In de Eastern Conference blijft het erg spannend! Marko Bok, Rik Bruijnius en Jonathan van Osta praten je bij

Colorado Avalanche – Nashville Predators 3-4

Colorado hield Nashville bijna van een franchise record af, maar de Predators wisten toch nog een zege te boeken, de achtste op rij. In een duel met veel straffen en veel schoten was het vlak voor tijd nog 3-2 voor de Avalanche. Ryan Ellis zorgde voor een overtime en daarin scoorde Filip Forsberg de winnende goal (mb)

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 4-1

Florida won voor  de zesde keer op rij en mengt zich nadrukkelijk in de strijd om een play-off ticket. Evgenii Dadonov was de grote man met twee goals, Aleksander Barkov had een goal en een assist en  goalie Roberto Luongo maakte 39 reddingen. Florida is nu nog maar één punt verwijderd van een plek in de play-offs. (rb)

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 6-3

Anaheim had geen kind aan Chicago en liep eenvoudig uit naar een 4-0 voorsprong. Ryan Getzlaf gaf drie assists, Marcus Petterson scoorde zijn eerste goal in de NHL en Corey Perry scoorde er twee, waaronder een hele mooie. Chicago kon de score nog een beetje dragelijk maken via goals van Tomas Jurco en twee keer Nick Schmaltz (mb)

New Jersey Devils – Vegas Golden Knights 2-3

Na drie keer op rij te verliezen was er weer een winst voor Vegas. Desondanks wist New Jersey sterspeler Taylor Hall voor de 25e keer op rij één of meer punten te scoren. Marc André Fleury was goed voor 33 reddingen en had daarmee een groot aandeel in de overwinning. (rb)

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets 2-3

Patrick Laine scoorde twee goals en een assist. Het was voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden dat hij twee goals scoorde. Goalie Connor Hellebuyck, hij pakte zijn 34e zege, een record, was goed voor 33 reddingen en Paul Stasny was goed voor een goal en assist. Zo blijft Winnipeg op play-off koers. (rb)

Minnesota Wild – Detroit Red Wings 4-1

Na een vroege goal door Detroit in de eerste periode, verschoof de druk snel naar de helft van de Red Wings. Uitsluitend door goed werk van Goalie Jimmy Howard konden er nog geen doelpunten genoteerd worden in de eerste periode. In de tweede en derde periode scoorde Minnesota twee maal twee goals, waaronder twee van Jason Zucker. Met deze winst komen de Wilds op de derde plek in de Central Division te staan, in de strijd om Play-off plaatsen. (jo)

San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 2-4

De Blue Jackets hadden 2 punten nodig om een wild card positie te verwerven, en die punten hebben ze weten te verdienen in deze wedstrijd. Met veel opgevoerde druk op de helft van de Sharks konden de Blue Jackets drie maal achter elkaar scoren. De twee doelpunten van Artemi Panarin bleken uiteindelijk de game winning goals te zijn. (jo)

Previous Heerenveen en Luik naar halve finale, Herentals en Nijmegen op herhaling
Next Jokerit trekt stand gelijk, belangrijke uitzege Metallurg