Dikke zeges voor Boston, San Jose en Carolina


NHL Recaps Face-Off

Acht duels, 61 goals, een record in Florida en een goalie die na vijf minuten al mag douchen. Rik Bruijnius en Marko Bok praten je bij!

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 8-4

Pittsburgh en Boston maakten er een prachtige wedstrijd van. Casey DeSmith mocht al na amper vijf minuten de Pittsburgh goal verlaten, hij werd toen al vervangen door Tristan Jarry. Niet dat het wat uitmaakte, de Bruins schoten in 40 minuten acht goals achter de goalies van de Penguins. David Krejci scoorde een hattrick, David Pastrnak had drie punten en Torey Krug de game winning goal. Voor Pittsburgh scoorde Olli Maatta twee goals en noteerde Evgeni Malkin twee assists (mb)

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 1-4

Philadelphia kon de koppositie in de Metro divisie weer overnemen van Washington, maar ging hard onderuit tegen Carolina. De Hurricanes gaven de Flyers geen ruimte en waren na twee periodes al klaar. Justin Williams scoorde de helft van de goals, Teuvo Teravainen en Sebastian Aho de andere helft. Travis Konecny mocht nog een eretreffer maken (mb)

Florida Panthers – New Jersey Devils 3-2

Florida pakte de vierde zege op rij, in een duel waarin Taylor Hall een franchise record voor de Devils pakte. Alexsander Barkov maakte 1-0, waarna Hall scoorde, zijn zestiende wedstrijd op rij met minimaal één punt. Maxim Mamin en opnieuw Barkov maakten er 3-1 van, waarna Jesper Bratt het nog spannend maakte. Maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de Panthers (mb)

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 4-5 OT

De breedte van selectie liet zich vandaag gelden voor Tampa Bay. Het was met nog 40 seconden in de verlenging Cory Conacher die de winnende goal scoorde. Het was zijn achtste goal in 28 wedstrijden dit seizoen. Dit terwijl Dallas het momentum leek te hebben. Het was Mattias Janmark die drie seconden voor het einde van de derde periode wist te scoren en daarmee een verlenging af wist te dwingen (rb)

Edmonton Oilers – Nashville Predators 2-4

Twee goals van Viktor Arvidson en 34 reddingen van Pekka Rinne waren de grondslag voor de overwinning van de Predators in Edmonton. Door deze overwinning komt Nashville twee punten los voor de kop positie in de Eastern conference. Helaas voor Face-Off redacteur en Edmonton Oilers fan Cor Machielsen, want hij was aanwezig in het Rogers Place stadion. Gelukkig krijgt hij over twee dagen weer een kans, want dan komen de New York Rangers op visite. (rb)

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5-3

Arizona scoorde vier keer in de derde periode om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vijf verschillende doelpuntenmakers, maar het was Max Domi die van zich liet spreken, door drie assists te scoren. Ondanks de overwinning blijft Arizona stijf onderaan staan, waar Minnesota nog steeds op een directe play-off plek staat (rb)

Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 5-2

Laat Los Angeles met deze overwinning zien een cup favoriet te zijn? Ze schuiven in ieder geval door naar een play-off plek. De afgelopen tien seizoenen leert ons in ieder geval zien dat er rekening gehouden mag worden met de Kings. Vandaag waren het Alex Iafallo met twee goals en Christian Folin met drie assists die lieten zien playoff klaar te zijn (rb)

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks 7-2

Joe Pavelski scoorde twee keer en Martin Jones was goed voor 32 reddingen. Het lijkt er op dat de malaise bij Chicago alleen maar groter wordt. De rode lantaarndragers, Arizona, zal Chicago niet meer inhalen, maar alles wat er nog tussen staat heeft die kans nog wel. (rb)

 

Previous SHOWTIME! De BeNe League playoffs beginnen!
Next Dinamo Moscow grijpt naast playoffs; Spartak, Amur, Severstal en Avangard in extremis naar playoffs