SHOWTIME! De BeNe League playoffs beginnen!


Playoffs BeNe League IJshockey Face-Off

Vanaf vandaag zullen de acht overgbleven teams gaan strijden om de titel in de BeNe League. De playoffs barsten los, en dus blikken wij natuurlijk vooruit.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – CHIEFS LEUVEN

HIJS Hokij weet de ogen op zich gericht als de favoriet voor de titel, en mag dit vanavond laten zien in het eerste playoff duel tegen Chiefs Leuven. Voor Leuven was het tot het einde van het seizoen spannend, maar de derde poging was raak. Zij staan voor het eerst in de playoffs, na een spannende strijd met Eindhoven Kemphanen en Antwerp Phantoms. De Belgen bleken een taaie tegenstander; in Den Haag won HIJS moeizaam met 4-3, terwijl het kort voor tijd nog met 3-2 achter stond. In Leuven zelf ging het iets makkelijker met een 7-3 overwinning van het ijs.

Kunnen we van Chiefs dan een stunt verwachten? Dat kan altijd, want dit zijn de playoffs. Op basis van het zeer sterke seizoen van de Hagenaars moet echter verwacht worden dat zij deze serie naar hun hand zullen zetten. Chris Eimers zal zijn mannen dan wél vanaf het begin op scherp moeten krijgen. Anders kan het een lastige serie worden tegen de uitgekookte Chiefs. Vanaf 20:30 uur gaat de strijd los in Den Haag tussen beide ploegen!

UNIS FLYERS HEERENVEEN – AMSTERDAM TIGERS

De nummer twee tegen de nummer zeven uit de BeNeLeague. Tijdens het reguliere seizoen werden beide duels in het voordeel van de Friezen beslecht. In het eerste duel in Amsterdam was het de sterke powerplay die Unis Flyers aan de zege hielp, met onder andere drie goals van Adam Bezak. In het duel in Thialf kon Amsterdam iets meer dan één periode goed meekomen: 1-1. Vervolgens trapte Heerenveen het gaspedaal vol in en blies het de niet fitte Tigers net na de feestdagen met 9-1 van het ijs.

Unis Flyers Heerenveen liet zondag tegen HIJS Hokij zien dat het een zeer goed team heeft en terecht tot de topfavorieten voor de titel behoort. Niet gek ook met zoveel kwaliteit en ervaring op het ijs. Amsterdam Tigers is de laatste weken van het seizoen in vorm geraakt. Het team herbergt veel jong talent, wat voor de toekomst veel moois kan bieden. Of het genoeg is om Heerenveen te verrassen? Vrijdag valt de puck om 20:00 uur in Thialf.

LUIK BULLDOGS – LACO EATERS GELEEN

Nummer drie Luik kende een ijzersterke laatste fase in de BeNe League, en werd de beste Belgische ploeg op de ranking. Laco Eaters Geleen nestelde zich op een zesde plek, en wist daarmee een heuse ‘derby’ tegen Bulldogs binnen te slepen. Beide ploegen lieten in de laatste speelronde een voorproefje zien, toen er liefst vijftien treffers gescoord werden; een 8-7 zege van Luik in Geleen was een feit.

Op voorhand is Luik de favoriet te noemen, maar de ploeg verloor vorige week wél de strijd om de landstitel tegen HYC. Geleen speelde tegen Den Haag niet eens zo slecht in de Final Four, maar zal een manier moeten vinden om te scoren. Bulldogs weet dat het met Matheson en Ramoul twee killers in de lijnen heeft, bij Geleen vertrouwt met op Van Sloun. Een derby op het scherpst van de snede, die zaterdag om 19:00 uur van start gaat!

ERA RENOMAR HYC – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

Herentals tegen Nijmegen is ook al zo’n prachtig affiche in deze playoffs. Herentals is de laatste weken op stoom geraakt, ook omdat de ploeg steeds completer aan de start van duels verscheen. Het gaf vorig weekend een stevig signaal af. ‘Hallo! We zijn er nog!’ klonk het na de 5-1 zege op Luik, waarmee de landstitel werd binnen gehaald. Nijmegen is de surprise dit seizoen; na twee matige jaren heeft scheidend coach Jeffrey van Iersel zijn ploeg naar de playoffs geleid. En daarin kan AHOUD het iedereen lastig maken, dat is gebleken dit seizoen.

Het eerste duel tussen beide teams leverde vuurwerk op, en een 6-1 zege voor de Herentalse brigade, terwijl Nijmegen in eigen huis met 6-4 won. Zoals gezegd een zeer mooi affiche, waarbij opvalt dat we in het Triavium beginnen en daarna twee maal naar het Netepark verhuizen. HYC markeren wij als de favoriet, maar dan echt op basis van de laatste weken. Maar let op; in deze serie is de winnaar op voorhand niet zomaar ‘eventjes’ aan te wijzen. om 20:00 uur klettert de puck op het Nijmeegse ijs!

Previous Kaarten Seattle binnen kwartier uitverkocht
Next Dikke zeges voor Boston, San Jose en Carolina