Russen verslaan Tsjechië, Duitsers stunten ook tegen Canada


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

De finale van de mannen op de Winterspelen is bekend! Duitsland verraste opnieuw vriend en vijand met een zege op Canada, terwijl de Russen de Tsjechen versloegen.

Tsjechië – Rusland 0-3

De Tsjechen waren statistisch gezien de betere, maar zoals met vele team sporten tellen alleen de goals. En die maakte de Russen nu juist wel, terwijl de Russische goalie een shutout neerzette. De eerste twee goals vielen in een tijdsbestek van 30 seconden door Nikita Gusev en Vladislav Gavrikov. De empty netter twintig seconden voor tijd van Ilya Kovalchuk was puur voor de statistieken. (MB)

Canada – Duitsland

De Duitsers zijn gedurende dit toernooi alleen maar gegroeid en verraste iedereen met de 4-3 zege tegen Zweden. Dit keer moest Canada het ontgelden! De in Canada-geboren Brooks Macek zette Duitsland na een klein kwartier op een 1-0 voorsprong en in de tweede periode ging het team van Marco Stürm door: na veertig minuten keken de Canucks tegen een 4-1 achterstand aan. In de derde periode werd het spannend, nadat Canada op 4-3 was gekomen. Maar de 4-4 bleef uit en dus staat Duitsland voor zondag voor de eerste keer ooit in een Olympische ijshockeyfinale! (RG)

Bij Duitse aanvaller David Wolf na afloop alle emotie naar boven. Wat een prestatie van die Mannschaft!

Previous Preview op het Final Four Weekend in Thialf
Next Trappers geeft lesje efficiëntie aan Essen: 6-1