Trappers geeft lesje efficiëntie aan Essen: 6-1

In een stijf uitverkocht Stappegoor heeft Tilburg Trappers een klinkende 6-1 zege geboekt op Moskitos Essen. Het gat met de ploeg van de welbespraakte Essense coach Gentges liep daardoor op tot 33 punten.

POEF! WEG ZIJN ZE

Tilburg opende prima. In de eerste minuut had het de score kunnen openen, maar dat deed het in minuut vier alsnog. Mitch Bruijsten legde de puck, shorthanded, achter de Duitse goalie. Tien minuten later stond er 3-0 op het bord. Na wat speldenprikjes van Moskitos, waren Danny Stempher en Brock Montgomery trefzeker voor de thuisploeg. Essen kwam er voldoende uit, maar verraste geen moment. En dus ging men met 3-0 voor het eerst de kleedkamers in.

Tilburg Trappers Oberliga ijshockey Face-Off

Nadat de Brabanders in de eerste minuut van de tweede doorgang enkele kansen onbenut lieten, kwamen de bezoekers op het scorebord. Die treffer was op basis van inzet terecht. Het sein voor Trappers om het gaspedaal in te trappen. Nadat Tilburg de paal had geraakt, scoorde Mickey Bastings wel via de lat. Na een kwartier scoorde Brock Montgomery de vijfde treffer voor de thuisploeg, waarmee het duel in het slot ging.

Het ijzer bij Meierdres bleek een goede vriend deze avond. In het tweede deel raakte Essen twee maal het ijzerwerk, in de slotperiode ook. Mitch Bruijsten, die een puike partij op het ijs legde, liet de volle tribunes nog één maal opveren. Met een 6-1 zege op zak liet Trappers nogmaals zien wie de baas in de Oberliga Nord is. En die stapte niet in de bus naar Essen.