Record voor Hellebuyck, Vegas Top of the League!


NHL Recaps Face-Off

Vijf wedstrijden afgelopen nacht, Cor Machielsen en Marko Bok praten jullie weer bij.

New York Rangers – Minnesota Wild 1-4

Eric Staal en Mikael Granlund waren bij iedere goal van de Wild betrokken. Ze scoorden ieder twee keer en hadden beide twee assists.  Tussendoor scoorde Jesper Fast de treffer voor de Rangers, maar die kon niet voorkomen dat de Rangers voor de zesde keer op rij op hun kop kregen (cm)

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 1-6

De Penguins zijn echt op stoom. Nu werden de Hurricanes van het kastje naar de muur gestuurd. Phil Kessel had twee goals en een assist, Evgeni Malkin een goal en twee assists en Jake Guentzel noteerde een goal en twee assists. De overige goals kwamen van Sidney Crosby en Olli Maatta. De treffer van de “windstille” Hurricanes kwam deze keer van Teuvo Terravainen (cm)

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 0-4

Winnipeg won de topper tegen St Louis met duidelijke cijfers. Connor Hellebuyck pakte een franchise record met zijn zesde shut-out van het seizoen, hij stopte alle 34 schoten van de Blues en zag zijn aanvallers met scherp schieten: Vier goals uit 23 schoten. Nic Petan, Blake Wheeler, Kyle Connor en Patrick Laine scoorden de goals, Mark Scheifele gaf twee assists (mb)

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 3-1

Chicago had het zwaar tegen de Sharks, maar zag goalie J.F. Berube boven zichzelf uitstijgen. Hij stopte 42 schoten, een persoonlijk record, en hielp daarmee de Blackhawks aan de zege op San Jose. Verdediger Jan Rutta was met een goal en een assist ook belangrijk, hij heeft op zijn 27e met 20 punten in 42 duels een prima debuut in de NHL. Timo Meier scoorde nog voor de Sharks, maar het was niet genoeg (mb)

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 6-3

Vegas blijft ook maar doorgaan met winnen. Curieus was de zesde goal van Vegas. Een tikkie terug van Canuck Brock Boeser naar de blauwe lijn via de boarding eindigde in het empty net van Vancouver, echter de laatste Knight die de puck raakte krijgt dan de goal, want in het ijshockey bestaan geen eigen goals. En zo kreeg David Perron de eer voor de zesde Vegas goal. De eerste Golden Knight goal was voor Thomas Hyka, meteen ook zijn eerste in de NHL . William Karlsson prikte er twee binnen en de overige twee werden gescoord door Jonathan Marchessault en Tomas Nosek. De Canuck goals kwamen op naam van Sven Baertschi, Thomas Vanek en Daniël Sedin (cm)

Previous Trappers geeft lesje efficiëntie aan Essen: 6-1
Next Brons voor Canada in Olympische troostfinale