Preview op het Final Four Weekend in Thialf


Final Four Weekend ijshockey Face-Off

Let the games begin! Dit weekend barst de strijd om het Nederlandse kampioenschap los in het Heerenveense Thialf. Vier teams, drie duels, één finale. We trappen the Final Four zaterdag om 16:30 uur af, en op zondag om 15:00 uur is de finale. Ed Versteeve blikt vooruit.

HIJS HOKIJ DEN HAAG

HIJS Hokij Den Haag IJshockey Face-Off

HIJS Hokij Den Haag kende een fantastische BeNe League campagne. De ploeg leed één nederlaag, en kon voor de rest louter winstpartijen bijschrijven. Het is, mede door de bekerwinst, de favoriet van dit Final Four weekend. Maar! En dat zal Chris Eimers zijn mannen meegeven: alle tellers staan weer op nul, en iedereen maakt kans. Raymond van der Schuit kende een topseizoen met 65 punten (28G, 37A), waar de laatste weken goalie Fabian Schotel een uitstekende vorm toont in het doel. Den Haag heeft een ijzersterke power play, en daarmee een extra wapen. De vraag is: kan de favoriet zijn favorietenrol waarmaken? Dan dient er eerst afgerekend te worden met Laco Geleen Eaters, dat wel zin heeft om een stunt te plaatsen dit weekend.

UNIS FLYERS HEERENVEEN

UNIS Flyers Heerenveen Face Off ijshockey

Gebrand om de tweede titel die op het spel staat te behouden. Zo kunnen we het beste de mindset van UNIS Flyers Heerenveen omschrijven. Het verloor de bekertitel aan Den Haag, en zal in de eigen Thialf niet de kaas van het brood willen laten eten. De Friezen eindigden als tweede, oogden dit seizoen niet onaantastbaar, maar hebben natuurlijk nog voldoende klasse in huis met Tony Demelinne, Adam Bezak of Marco Postma. En ondanks dat goalie Sjoerd Idzenga wellicht niet in absolute bloedvorm verkeerde, was hij de minst gepasseerde goalie dit seizoen. Heerenveen weet dat het een tot op het bot gemotiveerd Nijmegen aantreft, na de 9-1 nederlaag vorige week. Het kan de borst nat maken!

AHOUD DEVILS NIJMEGEN

AHOUD Devils Nijmegen Ijshockey Face-Off

,,Je krijgt één kans, één duel, en in zo’n duel kan echt alles gebeuren.” liet coach Jeffrey van Iersel weten na het gewonnen duel in Geleen. De -verrassende- nummer drie in Nederland dit seizoen is AHOUD Devils Nijmegen. Er staat een hecht collectief, onder aanvoering van Levi Houkes, maar waar ook de broers Hendriks en Nick de Jong de ploeg ‘smoel’ geven. Kay Gielen brengt daar ook de nodige aanvallende impulsen teweeg, die samen met de sluwe Aivaras Bendzius een gevaar vormt voor elke defensie. Vorige week kreeg Nijmegen een lesje efficiëntie in Heerenveen; dat zal Nijmegen zich niet weer willen laten gebeuren. Op het scherpst van de snede zal dit duel uitgevochten worden. Flyers is gewaarschuwd, want Nijmegen heeft zijn zinnen gezet op zondag!

LACO EATERS GELEEN

Laco Eaters Geleen Face Off ijshockey

De vierde en laatste ploeg die zich voor de Final Four kwalificeerde is Laco Eaters Geleen. De ploeg van Andy Tenbult eindigde als zesde in de BeNe League, waar het zich mogelijk iets meer van het seizoen had voorgesteld. Opvallend gegeven is dat Vadim Gyesbreghs de ploeg in punten (44, 15G, 29A) aanvoert. Het geeft ook direct aan waar de Limburgers kwetsbaar zijn; het ontbeert hen aan een échte goalgetter. Lars van Sloun legde 21 treffers in het vijandelijke mandje, maar een 30+ man ontbreekt bij Geleen. Goalie Rowan Delil moet dit weekend zijn topvorm pakken, om zijn ploeg richting een stunt tegen Den Haag te loodsen. Eaters weet echter wél -als enige Nederlandse ploeg- wat het is om te winnen van HIJS dit seizoen; in de beker won het op de eigen Glanerbrook na overtime van Den Haag. Pakt Geleen de grootste stunt van het weekend door HIJS te kloppen? Zij gaan er in ieder geval 200% voor!

Previous Preview op het Final Four Weekend van België
Next Russen verslaan Tsjechië, Duitsers stunten ook tegen Canada