Preview op het Final Four Weekend van België


Final Four Belgié ijshockey Face-Off

Net als bij ons, spelen ook onze zuiderburen hun Final Four dit weekend. En net als bij ons zijn er twee uitgesproken favorieten en twee contenders die op vinkenslag liggen. Hier nemen we snel even de vier titelkandidaten onder de loep en kijken uit wie in het Kempens Netepark de “Battle for the Title” zal weten te winnen. Reginald Delmarche met zijn preview.

LUIK BULLDOGS

Luik Bulldogs Ijshockey Face-Off

Favoriet nummer één voor een Finale-ticket zijn de Luikse Bulldogs. De Luikenaars zijn sterk op dreef; zij finishten mooi derde in het reguliere BeNe kampioenschap, en wonnen recent de Belgische Beker. Het team van Coach Paul Vincent, met in de line-up o.a. Limburgers Stef Verhulst, Lars Engwegen, Kai Willems en Akim Ramoul, en goalgetters Cheyne Matheson, Nick Rivait en Bryan Henry zijn klaar voor een tweede trofee dit seizoen ; de Belgische Titel binnenhalen!

ERA RENOMAR HYC HERENTALS

ERA Renomar HYC Herentals IJshockey Face-Off

Medefavoriet HYC kent een moeilijk jaarbegin in 2018; de thuisploeg, voor de gelegenheid in grijze shirts spelend, lijkt wat zand in de raderen te hebben. Na de Bekerfinale verloren te hebben begin deze maand, werd er zowel tegen Eaters Geleen als tegen Hijs verloren. De winstwedstrijden tegen Amsterdam en het Toekomstteam Tilburg waren allesbehalve indrukwekkend, maar gezien de ervaring en individuele klasse van mannens als Shawn Hulshof, Mitch Morgan of een Trevor Hunt zijn de Kempenaars de gedoodverfde tweede Finalist. Benieuwd of de groep van het Coachingduo Jan Andries & Vinnie Morgan het thuisvoordeel vol kan benutten, om op zaterdag en op zondag de tegenstander te overwinnen.

CHIEFS LEUVEN

Chiefs Leuven ijshockey Face-Off

De Chiefs vierden het behalen van het laatste BeNe Play-Offticket bijna als een Titel. Tieners als Alec James, Rino Dhondt, Jeffie Versin en Oscar Delbrassine worden omringd door ervaren knapen als Captain Dean Thurura, Ben Boute en Borya Kolyasnikov. De Amerikaanse imports Scott Wamsganz en Eric Springer scoren makkelijk. Ook tegen favoriet HYC, getuige daarvan de Leuvense zege in de Bekercampagne, maar eerlijkheidshalve moeten we wel stellen dat de Chiefs-kansen op het bereiken van de Finale ons onwaarschijnlijk lijken. Deze Chiefs missen nog wat body, maar de supporters zijn meer dan tevreden met het spelpeil van hun team en blikken met vertrouwen naar de toekomst.

ANTWERP PHANTOMS

Antwerp Phantoms ijshockey Face-Off

Onderschatten mag je ook de Antwerpenaars niet; mits alle jongens wedstrijdklaar zijn, kan het team van Coach Buck Rombouts scherp counteren en jongens als Lukasz Bartak, Patrick Van Noten of de broertjes Klijsen weten makkelijk de netten te doen trillen. Daarnaast hebben de Sinjoren met Kevin De Winter, Ben Van den Bogaert en Kenneth Pittoors nog enkele knapen op de sheet die van wanten (en van scoren) weten. Als alles 100% mee is, kunnen deze Phantoms het éénieder moeilijk maken. En dat zal het streven zijn; de Phantoms-huid zo duur mogelijk verkopen in deze FinalFour!

Previous 300e zege voor Pekka Rinne, Florida verslaat Wahington
Next Preview op het Final Four Weekend in Thialf