300e zege voor Pekka Rinne, Florida verslaat Wahington


NHL Recaps Face-Off

Elf wedstrijden afgelopen nacht. Marko Bok, Rik Bruijnius, Sven van der Oost en Cor Machielsen brengen jullie weer op de hoogte van wat er allemaal gebeurde op het ijs.

Toronto Maple Leafs – New York Islanders 4-3

Toronto boekte een zege op de Islanders, maar zag vlak voor tijd Auston Matthews met een blessure uitvallen. Matthews had vlak daarvoor de stand op 3-3 gezet, dankzij een lucky bounce via een verdediger. New York had via Ryan Pulock en Mathew Barzal een 2-0 voorsprong genomen, waarna Mitchell Marner en Morgan Rielly de boel weer in evenwicht brachten. Jordan Eberle leek met zijn 3-2 lang op weg naar de winnende goal, totdat Matthews dus scoorde. Tylar Bozak scoorde als enige in de shoot-out (mb)

New Jersey Devils – Minnesota Wild 2-4

De Devils speelden niet alleen een wedstrijd afgelopen nacht, ze hadden ook een primeur. Voor het eerst in de historie is er een trade gedaan met rivaal New York Rangers. Of het invloed had op de wedstrijd is lastig te zeggen, maar de Devils speelden dik 25 minuten prima en kregen toen het deksel op de neus. Taylor Hall verlengde zijn point streak naar dertien wedstrijden en opende de score. Stefan Noesen verdubbelde die voorsprong, waarna ze bij Minnesota wakker werden. Drie goals in zes minuten gaf de Wild een 2-3 voorsprong. De Devils probeerden het wel, schoten 40 keer op goalie Alex Stalock, maar het werd met een empty net goal nog 4-2 voor Minnesota (mb)

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 2-1

Petr Mrazek speelde zijn eerste duel bij de Flyers en het beloofde een drukke avond te worden. De Blue Jackets schieten normaal gesproken veel op doel, maar kwamen dit keer tot slechts twintig schoten. Ook de Flyers schoten twintig keer, maar schoten er wel eentje meer binnen. Artemi Panarin zette Columbus op 1-0, waarna Claude Giroux er 1-1 van maakte. De winnende goal kwam van Nolan Patrick, zijn achtste van het seizoen (mb)

Montreal Canadiens – New York Rangers 3-1

Antti Niemi verving Carey Price in het doel van Montreal, Price is voorlopig uitgeschakeld met een hersenschudding. Antti Niemi, dit seizoen al door twee teams weg gestuurd, liet bij tijd en wijle zijn kwaliteiten van weleer zien en maakte 31 reddingen en won zo de wedstrijd. Om een reeks van zes verlies partijen te beëindigen had Montreal ook doelpuntenmakers nodig. Vandaag stonden Tomas Plekanec, Jeff Petry en Phillip Danault op als goalscorer. Voor de Rangers betekend dit verlies dat de laatste plaats in de divisie steviger bemant wordt door de Madison Square Garden bewoners (rb)

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 3-4

In de 61e wedstrijd van het seizoen heeft Nikita Kucherov de grens van 80 punten bereikt. Mede dankzij zijn twee assists kwam Tampa Bay als winnaar van het ijs vandaag. Goalie Louis Domingue was goed voor 33 reddingen en droeg ook bij aan de overwinning. De momenteel misschien wel de meest gewilde verdediger in de NHL, Erik Karlsson, kwam voor Ottawa niet verder dan één assist (rb)

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 2-3 OT

Je luistert naar de naam Marco Scandella en je slaat op vrijdag morgen de sportkrant open en je realiseert je op dat moment dat je de avond er voor de winnende goal heb gescoord met nog maar tweetiende van een seconde op het scorebord. Ja dat kan in de wereld van ijshockey. Zo werden de Detroit Red Wings verslagen door de Buffalo Sabres. Goalie Robin Lehner was goed voor 35 reddingen, inclusief een redding op een uitstekende scoringskans voor Trevor Daley in overtime. Goede morgen Marco Scandella geniet van je moment. 0.2 seconden (rb)

Florida Panthers – Washington Capitals 3-2

Het was een sensatitioneel slotstuk in het BB&T Center in Florida. Met nog 20 seconden op de klok in de derde periode knalde Vincent Trochek de 3-2 binnen voor de thuisploeg. Vanwege de schietpartij op een school vlakbij werd er vooraf aan de wedstrijd een herdenking gehouden. Goalie Roberto Luongo hield een emotionele speech. Daarvan later meer op onze pagina’s. De emotie van de herdenking bleef ook voelbaar tijdens de wedstrijd. De Florida spelers waren tot op het bot gemotiveerd en speelden met enorm veel kracht. Dit werd uiteindelijk twintig seconden voor tijd beloond. (so)

Nashville Predators – San Jose Sharks 7-1

De thuisploeg had geen kind aan San Jose en veegden met maar lieft de 7-1 de Sharks van het ijs af. Voor Nashville goalie Pekka Rinne was een hoofdrol weggelegd. Hij maakte 33 saves en behaalde zo zijn 300ste overwinning in de NHL. Opvallend is dat hij deze allemaal met Nashville behaalde. Hij is de 34e goalie die dit indrukwekkende aantal gehaald heeft. Twaalf seizoenen lang mocht het duren, maar de beloning is een plekje in de geschiedenisboeken. (so)

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 3-2 OT

Voor Connor McDavid is de Avalanche een favoriete tegenstander, vorige week een hattrick, afgelopen nacht een game winning goal in overtime. Het magic duo van vorig seizoen, Connor McDavid en Leon Draisattl, hadden beide een goal en een assist. Dat de overwinning naar overtime moest was te danken aan de goalie van de Avalanche, Semyon Varlamov, die 43 saves maakte. De overige goal van de Oilers werd gemaakt door Zack Kassian. De goals van Colorado werden gemaakt door Samuel Girard en Colin Wilson. (cm)

Arizona Coyotes – Calgary Flames 2-5

Als je de uitslag ziet denk je dat de Flames de Coyotes weggevaagd hebben, echter qua schoten op goal was het 38-37 dus een close game. Goalie Jon Gillies van de Flames scoorde zijn eerste overwinning van dit seizoen en maakte 35 reddingen. Antti Raanta deed het ietsje minder met 33 reddingen. Johnny Gaudreau had een goal en twee assists. De overige goals voor de Flames kwamen van Sam Bennet, Sean Monahan, Mark Jankowski en Matthew Tkachuk. (cm)

Los Angeles Kings – Dallas Stars 0-2

Een shutout voor Kari Lehtonen, die daarvoor maar achttien saves hoefde te maken. Jonathan Quick, de goalie van de Kings, maakte 27 reddingen en moest een keer vissen op een schot van Tyler Seguin. De empty netter kwam van Alexander Radulov voor de 0-2 eindstand in het Staples Center. (cm)

Previous Tilburg Trappers krijgt Moskitos Essen op bezoek
Next Preview op het Final Four Weekend van België