Hattrick voor McDavid en Pittsburgh blijft maar winnen

NHL Recaps Face-Off

Zeven duels afgelopen nacht, met liefst 50 goals! Marko Bok en Cor Machielsen praten je weer bij

New York Rangers – Philadelphia Flyers 4-7

De Rangers hebben het momentum even niet zoals ze dat zo mooi zeggen. Na een eerste periode met zes goals en drie vechtpartijen was de rust zeer welkom. Goals voor de Flyers kwamen van Andrew McDonald, Scott Laughton en Brandon Manning. Voor de Rangers waren Kevin Hayes, Rick Nash en Matts Zuccarello trefzeker. Flyers goalie Michael Neuvirth werd vervangen door Alex Lyon in de tweede periode, in verband met een blessure, en die werd gepasseerd door Peter Holland die zijn eerste NHL goal maakte. Henrik Lundqvist moest in periode twee en drie nog vier keer vissen op schoten van Nolan Patrick,  Travis Konecny, Claude Giroux (zijn 200ste) en de eerste goal in de NHL voor Jori Lethera (cm)

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 2-4

Connor McDavid scoorde een hattrick in Colorado en eindigde daarmee de zes wedstrijden verlies op een rij van de Oilers, en de elfde opeenvolgende winstpartij in eigen huis van Colorado. Natuurlijk kwamen de Oilers weer snel op achterstand, maar niet met het eerste schot op goal Dit keer met het tweede schot en die was van Tyson Jost. Na twintig minuten gingen ze dus wederom met een achterstand de pauze in, ondanks een ruime voorsprong met de schoten op goal van 9-17. In de tweede periode scoorde Connor McDavid de 1-1, maar binnen 2 minuten stond het weer 2-1 voor de Avalanche. Een schot van Anton Lindholm ging een meter naast de goal maar daar stond Alexander Kerfoot in de weg en ging de puck via zijn buik in de goal. In de derde periode stelde de Oilers de zaken eindelijk weer eens op orde. Met een goal van Ryan Strome en nog twee van Connor McDavid, maakten ze dit keer wel de meerderheid in schoten op goal af. In totaal was het 26-40 (cm)

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 2-3 OT

Overtime was nodig om de winnaar te bepalen, want na reguliere speeltijd stond het 2-2, door goals voor de Devils van Nico Hisschier met een mooie power play goal en Pavel Zacha. Voor de Hurricanes waren de doelpuntenmakers Teuvo Teravainen en Jeff Skinner. Taylor Hall scoorde zijn eigen rebound en pakte daarmee alweer voor de achttiende keer op rij een punt. (cm)

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 2-5

Pittsburgh blijft maar winnen, dit keer waren de Blue Jackets het haasje. Columbus is een team dat heel veel schiet, maar het levert niet altijd wat op. Vandaag was zo’n dag, de Penguins waren veel efficienter en kwamen via Riley Sheahan (twee keer) en Brian Dumoulin al vlot op 3-1. Artemi Panarin scoorde tegen. Zach Ashton-Reese laat zijn waarde zien, hij scoorde alweer en zette zo de 4-1 op het bord. Alexander Wennberg en Jake Guentzel scoorden nog voor de statistieken (mb)

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2-3

Een zuur verlies voor de Red Wings in een duel dat geen (of eigenlijk twee) winnaars verdiende. De Leafs kwamen na een achterstand razendsnel op voorsprong, via James van Riemsdyk en Mitchell Marner, waarna Henrik Zetterberg de boel weer gelijk trok. Daar waar overtime loerde, besloot Auston Mattews anders, hij scoorde 31 seconden voor tijd de winnende goal (mb)

San Jose Sharks – Dallas Stars 5-2

Joe Pavelski opende de score en dat bleek het begin van een mooie avond voor de Sharks fans. Vijf goals in 25 minuten was ruim voldoende voor de zege op Dallas, dat er nooit echt aan te pas kwam. Mikkel Boedker scoorde twee goals voor de Sharks, Pavelski had drie punten en voor Dallas was assist koning John Klingberg weer op het scoresheet te vinden (mb)

Winnipeg Jets – Florida Panthers 7-2

Daar waar de Sharks het heel vroeg beslisten, waren de Jets in de derde periode op stoom. Florida en Winnipeg waren aan elkaar gewaagd en een 2-3 tussenstand na twee periodes was terecht. Daarna scoorde Winnipeg twee snelle goals en was het gedaan met de spanning. Blake Wheeler noteerde drie assists en er waren zes verschillende doelpuntenmakers. Alleen Kyle Conner maakte er twee (mb)