Sprong show: een weekend om snel te vergeten


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. Onze landgenoot speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh.

Drie dagen op rij

Ga er maar aan staan: drie dagen, drie wedstrijden. Dat is wat de planning was voor WBS/Penguins dit weekend. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag moest er gespeeld worden. Ging dit goed? Nee. Sterker nog, er werd drie keer verloren. Dat is Daniel Sprong en de zijnen nog niet overkomen dit seizoen.

Rochester Americans – WBS/Penguins 12-3

Vrijdagavond stond het eerste duel op het programma in Rochester tegen de Americans. Het werd een tamelijk rampzalige avond voor de Penguins met een uitslag die je zelden ziet: 12-3. Het affiliate team van Buffalo Sabres gaf de Baby Penguins een lesje in hardheid en powerplay.

Liefst zes goals op negen powerplay pogingen scoorden de Americans. Bij Wilkes-Barre verlieten drie verdedigers geblesseerd het ijs. De inbreng van Daniel Sprong was een assist op de derde Penguins goal en drie schoten op goal.

WBS/Penguins – Utica Comets 4-5 OT

Een dag later volgde een spectaculair thuisduel met Utica Comets, het affiliate team van Vancouver Canucks. Op ‘Military Appreciation Night‘, voor 8.151 fans, hadden de Penguins zich voor de gelegenheid gehuld in tenues die waren aangepast voor het Amerikaanse leger. Negen goals en aardig wat knokpartijen later stond er een 4-5 nederlaag op het bord. Sprong was zelf belangrijk bij de 3-2 van Burton, want uit zijn schot viel de goal (ga naar 3:24 in de samenvatting).

De nederlaag in overtime was onfortuinlijk. Zelf schoten de Penguins op de lat en in de omschakeling scoorden de Comets de game winning goal. Achter Sprong’s naam stonden aan het eind van de rit vijf turfjes onder de noemer ‘shots’.

Lehigh Valley Phantoms – WBS/Penguins 4-1

Aan het eind van de zondagmiddag moest er alweer worden gespeeld, nu op bezoek bij het affiliate team van Philadelphia Flyers. De Phantoms leiden de Atantic Division waarin ook de Penguins actief zijn. Voor ruim achtduizend fans op de tribunes werd er wederom verloren, ditmaal met 4-1.

Juist op de powerplay is Wilkes-Barre sterk, maar die liep niet goed. Zevenmaal was er een man-meer-situatie, maar geen enkele keer kon er worden gescoord. En de enige goal die Wilkes-Barre scoorde, kwam notabene voort uit een shorthanded situatie. Jean-Sebastien Dea was de doelpuntenmaker. Daniel Sprong vuurde de puck tweemaal op de Phantoms goal. Keeper Muse en de paal stonden een goal voor onze landgenoot in de weg.

Weer driemaal op rij

De twee komende weekends mogen de Baby Penguins weer drie dagen op rij spelen. Tegen Rockford Icehogs, Syracuse Crunch en Hershey Bears moet het mogelijk zijn om een paar overwinningen neer te zetten. En als fans van Daniel Sprong hopen wij natuurlijk dat de Amsterdammer weer met een goal op het scoresheet staat.

 

Previous Hattrick voor McDavid en Pittsburgh blijft maar winnen
Next Team USA en Canada naar de finale!