Vegas pakt opnieuw record, Pittsburgh is red hot


NHL Recaps Face-Off

Een dozijn aan duels deze keer, met onder andere een dikke zege voor Chicago en Las Vegas. Cor Machielsen, Marko Bok en Ed Versteeve praten jullie weer bij

Buffalo Sabres – Los Angeles Kings 2-4

De Kings wonnen voor het eerst sinds vijftien jaar weer eens in Buffalo. Anze Kopitar en rookie Michael Amadio scoorden beide twee goals voor de Kings. Voor de Sabres scoorden Marco Scandella en Rasmus Ristolainen. CM

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 2-3 SO

Na 50 seconden lag er al een power play goal in van Corey Perry voor de Ducks. Toch kwamen de Wild op 2-1 door goals van Mikko Koivu en  Jason Zucker. Ondrej Kase maakte in de derde periode de gelijkmaker. In overtime werd er niet gescoord. Na 22 shootouts was het Nick Ritchie met de game winning goal voor de Ducks. CM

Ottawa Senators – New York Rangers 6-3

De New York Rangers liepen na één minuut al achter de feiten aan, door een snelle goal van Mark Stone. Ottawa wist steeds de marge op minimaal één goal te houden en boekte zo een keurige thuiszege. Derick Brassard werd met twee goals en een assist man of the match (mb)

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 1-0

Dit was er weer een voor de statistieken freaks van de NHL. Voor de achttiende!! keer is er een goal van de Oilers afgekeurd in verband met goalie interference. En voor de elfde keer is het eerste shot on goal op de Oilers gelijk een score voor de tegenstander. De enige goal van de wedstrijd werd gescoord door Cristian Dvorak. En een shutout door Antti Raanta die alle 39 schoten van de Oilers stopte. CM

Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens 6-3

Vegas boekte de 22e thuiszege van het seizoen, alweer een (gedeeld) record voor een nieuwe franchise. Montreal kon de Golden Knights een periode lang bijhouden, daarna was het gedaan met de pret en walste de thuisclub over de Canadiens heen. Reilly Smith (2-1) en Jonathan Marchessault (0-3) hadden elk drie punten (mb)

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 3-4

Eddie Lack stopte 48 schoten van de Lightning en hielp daarmee zijn Devils aan de zege. Defensemen Sami Vatanen en Ben Lovejoy waren met goals en assists een belangrijke factor afgelopen nacht. Tampa Bay heeft nu drie van de laatste vier duels verloren (mb)

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 5-3

De Penguins boekten hun elfde thuiszege op rij, in een spannende wedstrijd tegen de Maple Leafs. Toronto is ook bezig aan een goede reeks en goalie Frederik Andersen is momenteel misschien wel de beste goalie in de NHL. Evgeni Malkin noteerde zijn 900e NHL punt en was met in totaal drie punten weer belangrijk (mb)

Nashville Predators – Detroit Red Wings 1-3

Detroit Red Wings is punten aan het sprokkelen de laatste tijd, en kruipt richting de wildcard plaatsen. Vannacht won het met 3-1 op bezoek bij Stanley Cup finalist Nashville Predators. Luke Witkowski (eerste treffer voor Detroit) en Gustav Nyquist zetten de Wings op 2-0 in periode één. Vijf minuten voor tijd deed Nashville wat terug via Craig Smith, maar een empty netter van Darren Helm bezegelde het lot van de Predators. De zevende zege van Detroit op rij in ‘Smashville’. – Ed

Chicago Blackhawks – Washington Capitals 7-1

De Blackhawks hadden acht duels op rij verloren, in dit toch al teleurstellende seizoen. Vannacht speelde het alle frustratie van zich af door Washington Capitals met liefst 7-1 te kloppen. De Caps kwamen nog wel op gelijke hoogte via Tom Wilson, maar daarna was er geen houden meer aan. Jonathan Toews had een goal en twee assists voor Chicago, die ondanks de zege nog steeds stijf onderaan in Central hangen. – Ed

Vancouver Canucks – Boston Bruins 6-1

Boston had goede zaken kunnen doen na de nederlaag van Tampa Bay Lightning, maar het ging keihard onderuit in Vancouver. Na tien minuten spelen stond er al 3-0 op het scorebord door treffers van Loui ErikssonDaniel Sedin en Bo Horvat. Pas bij 5-0 kon Tim Schaller iets terug doen namens Boston. Vancouver goalie Anders Nilsson was goed voor 44 saves, en had een belangrijk aandeel in de zege van de Canucks. – Ed

Calgary Flames – Florida Panthers 3-6

Roberto Luongo keerde terug bij Florida tussen de palen en pakte gelijk een belangrijke overwinning voor zijn team. Hij maakte 30 saves in zijn eerste duel sinds 4 december. Vincent Trochek, Evgenii Dadonov en Aleksander Barkov scoorden binnen zes minuten van de tweede doorgang. Dougie Hamilton had een hattrick namens Calgary, maar kon niet voorkomen dat de Panthers met een 6-3 zege van het ijs stapten. – Ed

Previous Showtime! Wordt het Chiefs Leuven of Eindhoven Kemphanen?
Next Halve Nederlander Matt Murray neemt Pittsburgh Penguins aan de hand