Showtime! Wordt het Chiefs Leuven of Eindhoven Kemphanen?


Playoffs Chiefs Leuven Eindhoven Kemphanen ijshockey Face-Off

Het komt allemaal aan op vandaag; zondag 18 februari 2018 zullen we weten wie het laatste playoff ticket in de BeNe League gaat pakken; Chiefs Leuven of Eindhoven Kemphanen. Alle andere vragen zijn beantwoord, alle series staan vast. Wie wordt de tegenstander van HIJS Hokij Den Haag? Vijf duels op deze zondag, twee springen er met kop en schouders boven uit. Een overzicht.

8 Chiefs Leuven 23 8 0 3 12 27 -36
9 Eindhoven Kemphanen 23 8 0 2 13 26 -18

AMSTERDAM TIGERS – EINDHOVEN KEMPHANEN

Nick Verschuren Eindhoven Kemphanen Face-Off IJshockey
Foto: Roel Louwers – ISO Sports

Eindhoven Kemphanen leek lang zeker van een playoff ticket, maar het verhaal is bekend. Zand in de motor, kaartenhuis, you name it. Feit is dat er veel te weinig punten werden behaald, waardoor de Brabanders nu in het laatste duel van het seizoen moeten winnen. Tigers, als zevende geplaatst voor de playoffs, kwam gisteren bij Luik Bulldogs in actie (8-3 nederlaag), Eindhoven is nog fris in de benen. Het eerste duel eindigde in een 6-3 overwinning voor Kemphanen, en daarbij is Nick Verschuren in absolute topvorm. Eindhoven kent maar één uitkomst die hen naar de playoffs kan loodsen: winst (in overtime) in combinatie met een nederlaag van Chiefs Leuven. Bij een nederlaag in Amsterdam is het klaar voor Kemphanen. Vanaf 18:00 uur ben je van harte welkom op de Jaap Eden banen.

CHIEFS LEUVEN – ZOETERMEER PANTERS

Chiefs Leuven Luik Bulldogs Face-Off
Foto: Chiefs Leuven

Één punt voorsprong. Dat is de marge die Chiefs Leuven verdedigt ten opzichte van Eindhoven Kemphanen. Één winstpartij scheidt Chiefs Leuven van de playoffs in de BeNe League. Leuven moet dan vanavond winnen van Zoetermeer Panters om niet afhankelijk te zijn wat er in Amsterdam gebeurt. Panters verloor gisteravond de streekderby van koploper Den Haag, en is uitgeschakeld voor de playoffs. Net als Kemphanen komt Leuven met frisse benen het ijs op, en wil het zich voor de eerste keer plaatsen voor het post season. Een zege in reguliere tijd of overtime is voldoende voor de Belgen, want het onderlinge resultaat met Kemphanen is in het voordeel van de Chiefs. Ook hier een vroege puck drop: om 18:15 uur klettert de puck op het ijs.

LACO EATERS GELEEN – LUIK BULLDOGS

Wie alvast een voorproefje wil hebben van wat er in de playoffs gaat komen, kan vanavond naar Glanerbrook. Daar staan Laco Eaters Geleen en Luik Bulldogs tegenover elkaar. De nummer zes en nummer drie ontmoeten elkaar in de playoffs, waar Luik dan het thuisvoordeel heeft. Geleen zette gisteren een kruis door het seizoen van Antwerp Phantoms door in Deurne met 4-3 te winnen. Luik denderde vrolijk verder en won met 8-3 in eigen huis van Amsterdam Tigers. Gaan beide ploegen er volle bak in? Of -met het oog op de Final Four duels van beide teams- krijgen we een rustig voorproefje van de playoffs? 19:00 uur aanvang in Geleen.

ERA RENOMAR HYC – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

Herentals weet dat het vierde is en blijft voor aanvang van het duel met de jongelingen van Trappers. Er wacht een mooie playoff serie tegen Nijmegen, en Trappers weet dat het bij een zege nog een plaatsje kan stijgen, als Zoetermeer in Leuven verliest. Een duel om des keizers baard, maar waar natuurlijk nog wel drie punten te verdienen zijn. De ‘circustent’ in Herentals is vanaf 20:00 uur het decor voor dit duel.

RED EAGLES DEN BOSCH – UNIS FLYERS HEERENVEEN

Kan Den Bosch vanavond de hatelijk nul van de ranglijst afvegen? 23 duels, 23 nederlagen. De opdracht is geen makkelijke om dat voor elkaar te krijgen; regerend kampioen Heerenveen komt op bezoek. Flyers verzekerde zich gisteren van plaats twee na de 9-1 winst op Nijmegen. Het is voor een groot deel afhankelijk met welk team de Friezen het Brabantse ijs betreden, of Eagles kans maakt op de punten. Vanaf 20:30 uur wordt de wedstrijd in gang gezet.

Previous Doek valt voor Antwerp Phantoms, Heerenveen tweede, Luik derde
Next Vegas pakt opnieuw record, Pittsburgh is red hot