Rusland en Finland naar halve finale


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Rusland – Zwitserland 6-2

Rusland had het 40 minuten lastig tegen de Zwitserse dames, maar plaatste zich wel voor de halve finale van deze Olympische Spelen. Anna Shokina opende de score door shorthanded (drie tegen vijf!) de 1-0 te maken. Zwitserland gaf goed partij en kwam verdiend langszij en via een powerplay zelfs op voorsprong. Helaas voor de Zwitserse dames viel de 2-2 vrijwel meteen daarna en was het gedaan met de weerstand. Anna Shokina was met twee goals en twee assists de beslissende factor. Rusland neemt het in de halve finale op tegen Canada (mb)

Finland – Zweden 7-2

Zweden kwam er te laat achter dat er best wat te halen viel tegen de Finse dames, maar toen was het al 4-0. Riikki Valila scoorde wederom, twee keer zelfs, en zag daarnaast nog vijf landgenotes scoren. Zweden had tussen de 4-0 en 6-2 een sterke fase, maar de achterstand was al veel te groot en de Finse dames speelden het goed uit. Finland mag het nu opnemen tegen de dames van Amerika (mb)

Previous Rusland laat Amerika kansloos, zeldzaam verlies voor Canada
Next Doek valt voor Antwerp Phantoms, Heerenveen tweede, Luik derde