Preview: Finale Beker van Nederland!


Foto: UNIS Flyers Heerenveen

Zondagmiddag valt om 15:00 uur de puck in de Uithof in Den Haag voor de finale om de Beker van Nederland. De twee Nederlandse teams die momenteel de dienst uitmaken in de BeNeLeague, HIJS Hokij Den Haag en Unis Flyers Heerenveen, zijn de teams die om de cup gaan spelen. Face-Off blikt alvast vooruit.

HIJS Hokij Den Haag

De spelers, staf en fans van HIJS hadden sowieso al het plan om de bekerfinale te halen, maar toen bekend werd dat de finale op het is van de Uithof zou worden gespeeld, was de focus daar helemaal. En niet zonder resultaat, want het team van Chris Eimers staat er ook.

In de halve finale werd in drie duels afgerekend met Laco Eaters Geleen. Dat was op zich best opvallend te noemen, want HIJS won het eerste duel met Geleen met overmacht: 10-2.

In de tweede wedstrijd in de ‘best of three’ serie werd echter verrassend genoeg verloren van de Limburgers. Een beslissend derde wedstrijd moest er aan te pas komen. Maar ook dat bleek een makkie voor de Hagenaars: 9-2. HIJS is dit seizoen sowieso ijzersterk op eigen ijs. Dat belooft wat voor zondag!

HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters Face-Off
Foto: RubenVA Meida

Unis Flyers Heerenveen

De Friezen wonnen in twee duels van Eindhoven Kemphanen. Met tweemaal 6-3, het lijkt wel een simpele zege van Roger Federer, werden de Eindhovenaren gedecideerd aan de kant geschoven door het ervaren team van coach Mike Nason. En dus staat Heerenveen voor de vijfde keer op rij in de bekerfinale. Dat we kunnen spreken van een ware cupfighter is derhalve een understatement.

Vorig seizoen werd de finale een makkie voor Unis Flyers Heerenveen. Immers, Laco Eaters Geleen ging er met 7-1 vanaf. Dit seizoen zal dat anders zijn, want in HIJS Hokij kennen de Friezen momenteel het beste Nederlandse team in de BeNeLeague. HIJS voert immers souverein de ranglijst aan, met een voorsprong van zes punten én een wedstrijd minder gespeeld.

Beide competitie ontmoetingen tussen de twee finalisten eindigden in Haagse zeges. In Thialf werd het een 3-2 overwinning voor de gasten uit de Residentie en in de eigen Uithof won het met 3-1.

Elke finale staat op zich

Veel zegt het niet. Iedere finale, in welke sport dan ook, is een wedstrijd op zich. HIJS heeft dan wel het voordeel om op het eigen ijs te spelen; de Uithof zal echter ook vol zitten met meegereisde fans uit Friesland. Een voorspelling is moeilijk te doen. De Uithof zal zondagmiddag uit zijn voegen barsten van het publiek, de NOS zendt de wedstrijd zelfs (deels) live op nationale tv uit, de beste twee Nederlandse teams staan op het ijs, HIJS Hokij Den Haag wil zijn thuisvoordeel benutten en Unis Flyers Heerenveen wil zijn status als cupfighter met een jaar verlengen. Dat kan maar één ding betekenen: spektakel gegarandeerd!

 

Previous Regerend kampioen Pittsburgh jaagt op top positie in divisie
Next Twee BeNeLeague duels na de bekerfinale