WK U18: Mexico verslaat Spanje, monsterzege Kazachstan


Mexico U18 Spanje U18 WK ijshockey Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De Oranje leeuwinnen kwamen vandaag niet in actie. In de twee duels van de donderdag won Spanje van Mexico, en bewees Kazachstan dat Turkije simpelweg tekort komt in deze groep.

SPANJE U18 – MEXICO U18 1-4

Spanje en Mexico maakte er in het eerste bedrijf een aantrekkelijk schouwspel van. Beide ploegen legden veel energie in hun spel, waarbij de Spaansen ook nog de nodige fysieke kracht in het spel legden. Mexico kreeg de betere kansen maar vergat zichzelf te belonen.

Die beloning kwam er vroeg in het middenstuk wel. Joanne Rojas schoot op doel, de Spaanse goalie stopte half, waarna de puck tergend langzaam het doel inrolde. Halverwege de periode kreeg diezelfde Rojas via een penaltyshot de mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Dit keer was goalie Julia Embid wel op haar post.

Spanje nam langzaam de regie over en drong Mexico terug. Nerea Martinez bracht Spanje langszij, door de rebound van Sara Molina binnen te leggen.

Spanje U18 ijshockey WK Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Toch nam het gastland opnieuw brutaal de leiding. Samantha Nevarez schoof de puck op de power play binnen na goed9 voorbereidend werk van Natalia Amaya. Vlak voor de zoemer deelde Mexico -weer in overtal- een nieuwe tik uit, toen opnieuw Nevarez, na onthutsend zwak verdedigen van Spanje, de 1-3 noteerde.

In het slotstuk zette Spanje aan om terug te komen in het duel. De Mexicaansen raakten vermoeid, maar gesteund door het publiek hield het stand. Nadat Paola Garcia met twee wereldsaves de Spaanse aansluitingstreffer voorkwam, sloeg Mexico keihard toe. Denith Cruz besliste het duel door vijf minuten voor tijd de verdiende 1-4 aan te tekenen. Mexico heeft net als Nederland nu zes punten uit twee duels.

Mexico Spanje U18 WK ijshockey Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

KAZACHSTAN U18 – TURKIJE U18 14-1

Kazachstan U18 had in Turkije U18 een lekkere tegenstander, om zich te revancheren voor de nederlaag tegen Mexico. De Kazachse meiden schoten niet minder dan 78 (!) keer op het Turkse doel. Het leverde uiteindelijk veertien keer een treffer op. De Turkse meiden deden bij 8-0 iets terug voor de spreekwoordelijke eer.

Kutsenko en Goltvina noteerden beiden een hattrick voor Kazachstan, dat morgen de volgende tegenstander is van onze Oranje meiden. Puck drop is om 03:00 Nederlandse tijd.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Nederland U18 2 2 0 0 0 6 +13
2 Mexico U18 2 2 0 0 0 6 +4
3 Kazachstan U18 2 1 0 0 1 3 +12
4 Spanje U18 2 0 0 0 2 0 -5
5 Turkije U18 2 0 0 0 2 0 -24

 

Previous Gary Bettman 25 jaar commissaris; wat heeft hij gebracht?
Next Grote zeges voor Nashville, Tampa Bay en Toronto