Brad Marchand vijf duels geschorst voor elleboogstoot


Boston Bruins-aanvaller Brad Marchand is voor vijf duels geschorst. In het duel met New Jersey Devils van afgelopen dinsdag bleef een elleboogstoot tegen het hoofd van aanvaller Marcus Johansson onbestraft. De videobeelden kosten hem nu alsnog vijf duels.

Repeat offender

Er is nauwelijks uitleg nodig om te kunnen stellen dat Brad Marchand als een repeat offender wordt beschouwd. Hij is in zijn carrière al vijf keer geschorst, totaal goed voor veertien duels. Daar komen er nu dus vijf bij. De vorige schorsing was aan het einde van vorig seizoen, toen hij Tampa Bay-verdediger Jake Dotchin een tik in zijn kruis gaf met een stick. Daarvoor moest hij drie wedstrijden brommen.

De beelden werden bekeken door de National Hockey League’s Department of Players Safety. Naar aanleiding hiervan moet Marchand dus vijf duels toekijken. Tijdens zijn schorsing loopt hij ook maar liefst $373.475,60 aan salaris mis. Dit bedrag zal worden gestort in de pot van het Players’ Emergency Assistance Fund. Bekijk hieronder de beelden.

All-Star Game

Marchand was geselecteerd voor de All-Star Game aankomend weekend in Tampa Bay, en daar mag hij alsnog naartoe. De schorsing heeft daar geen effect op. De NHL lijkt hiermee wanhopig de entertainmentwaarde (welke voor vele fans toch al niet echt aanwezig is) omhoog te willen houden.

Previous U18 Fysio en Assistent Coach: Myrthe Martens
Next U18 Captain en Forward: Marée Dijkema