Zesde nederlaag op rij voor LA Kings, Florida verslaat Vegas

NHL Recaps Face-Off

Drie wedstrijden werden er gespeeld afgelopen nacht, onze redacteur Cor Machielsen sloeg weer wat slaap over en brengt jullie weer op de hoogte van de ins and outs.

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 4-3 OT

Misschien dat de zware wedstrijd tegen Tampa Bay nog in de benen zat bij Vegas, want ze moesten drie keer in de achtervolging,  na drie treffers van Florida. Desondanks nam Vegas toch een punt mee uit de sunshine state. Een late gelijkmaker van James Neal in de derde periode zorgde ervoor dat er nog overtime kwam om de winnaar te bepalen. Na 40 seconden lag de puck al in het net achter Malcolm Subban  door de game winning goal van Aaron Ekblad. (cm)

Washington Capitals – Montreal Canadiens 2-3

Max Pacioretty zorgde er met twee goals en een assist voor dat de punten mee terug naar Canada gingen. Met de 1-0 door een power play goal in de tweede periode en de 3-1 in de derde zette hij de wedstrijd op slot. De tweede goal voor de Canadiens werd gescoord door Paul Byron. John Carlsson en Lars Eller scoorden voor de Caps, waarvan die laatste een minuut voor tijd. Daarna zette Washington alles op alles om nog overtime uit het vuur te slepen, maar Antti Niemi liet zich niet meer passeren.  (cm)

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 2-1

Dat het na de eerste periode nog 0-0 stond was maar aan één man te danken geweest, en dat is Kings goalie Jonathan Quick. Die moest in de eerste twintig minuten al zeventien keer reddend optreden. Ook het tweede bedrijf leverde geen treffers op, waardoor de beslissing in het slotstuk moest vallen. Adam Henrique opende de score voor Anaheim, maar twee minuten later kwam Los Angeles alweer langszij. Ryan Kesler werd de matchwinner voor de Ducks, die de Kings op de zesde nederlaag op rij trakteerden. (cm)