Heerenveen ontvangt Geleen, Luik naar Eindhoven


Face-Off IJshockey BeNeLeague

Op deze frisse zaterdag, hervatten we de BeNe League met een vijftal lekkere duels. Duels die allemaal hun eigen belangen kennen, en er dus sprake is van een lekker speelschema. Een overzicht.

AMSTERDAM TIGERS – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Een onvervalste Amsterdam vs Den Haag vanavond op de Jaap Eden. Tigers pakte vorige week knap zes punten tegen de directe concurrentie om plaats acht, en heeft nu de klauwen  in de rug van Kemphanen gezet. HIJS Hokij won haar laatste drie duels zeer moeizaam, en ging gisteren bijna onderuit tegen Tilburg. De ploeg van Eimers zal uit een ander vaatje moeten tappen in de hoofdstad, wil het niet tegen een zeperd oplopen. Amsterdam gaat er ongetwijfeld volle bak in, om de punten in eigen huis te houden. Op de tribune zit iemand met het bord op schoot te kijken hoe de refs het duel om 18:00 uur in gang gaat zetten.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – LACO EATERS GELEEN

In Thialf ontvangt UNIS Flyers Heerenveen vanavond de mannen van Laco Eaters Geleen. Binnen de landsgrenzen de wedstrijd met de grootste reisafstand. Beide teams kunnen vanavond een nare nasmaak wegspoelen. Heerenveen kreeg afgelopen zondag een even verrassend als ongekend pak slaag in Herentals. De titelverdediger ging met 8-2 onderuit. Geleen moest twee maal de zege laten aan Eindhoven en Nijmegen, waarbij zeker het duel in Eindhoven een tikkie op de kin was voor de Limburgers. Wie herpakt zich het best vanavond? 20:00 uur puck drop!

EINDHOVEN KEMPHANEN – LUIK BULLDOGS

Eindhoven mag vanavond de schaatsen weer onderbinden in het eigen IJssportcentrum. De Brabanders zijn op verliespunten inmiddels het playoff ticket kwijt, en dan komt vanavond Luik Bulldogs op visitie. De Belgen daarentegen zijn aan een sterke serie bezig. Acht winstpartijen, één overtime nederlaag kan de Luikse brigade overleggen in de laatste negen duels. Kemphanen verloor gisteren van Nijmegen, en moet punten gaan pakken wil het de opgestoomde concurrentie voor blijven. Bij een zege van Bulldogs handhaven de Belgen zich in de top van de ranglijst. 20:15 uur kunt u zich melden in Eindhoven.

RED EAGLES DEN BOSCH – CHIEFS LEUVEN

Als er een partij is dit seizoen waar Den Bosch goede herinneringen aan bewaart, dan is het de wedstrijd in Leuven. Pas vlak voor tijd besliste de Belgen het duel definitief (3-1). Vanavond staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in het Sportiom in Den Bosch. Waar Den Bosch nog puntloos is, heeft Leuven zich gemeld in de strijd om de plaatsen zeven en acht. Het gat met Amsterdam is precies drie punten, en dus zullen de getooide schaatsers vanavond de punten in de tas willen stoppen. Ook dit duel gaat vanavond om 20:15 uur van start.

ANTWERP PHANTOMS – ZOETERMEER PANTERS

We sluiten de zaterdag vanavond af op Ruggeveld. In Deurne staan Antwerp Phantoms en Zoetermeer Panters op het ijs. Ook hier een must win voor beide ploegen om aangehaakt te blijven in de race om de playoffs. Zeker voor Zoetermeer een do or die; de ploeg staat teleurstellend voorlaatste op elf punten achterstand van Amsterdam. Antwerp verdedigt een voorsprong van drie punten op Zoetermeer, en zal er alles aan gelegen zijn om de voorsprong uit te breiden. Kunnen de Panters hun seizoen in gang zetten vanavond in België? Of duwt Antwerp hen verder in de zorgen? Vanaf 20:30 uur komt het antwoord op deze vraag.

Previous U18 Defence: Amy Keijzers
Next Zesde nederlaag op rij voor LA Kings, Florida verslaat Vegas