Severstal vecht voor laatste kans; Lokomotiv plaatst zich voor play-offs


Face-Off KHL Update

Komend weekend het All Star Weekend. Daarna voor de meeste ploegen nog zes wedstrijden in het reguliere seizoen. Het wordt spannend. Nu eerst nog maar een update KHL. Severstal vecht voor laatste kans en Lokomotiv plaatst zich voor play-offs. Patrick van Rijswijk praat je bij.

Severstal Cherepovets – Salavat Yulaev Ufa 3-2 OT (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

Severstal vecht met Dinamo Moscow om de achtste en laatste play-off plek in het Westen. De thuiswedstrijd tegen Salavat begon prima. Na de tweede periode stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Kagarlitsky en Yashin waren de makers. Toch ging het bijna nog mis. Twee treffers van Burdasov voor de gasten betekende een gelijke stand en overtime. Het belangrijke extra punt ging vervolgens toch nog naar de thuisploeg. Karlin werd de held van de avond met de winnende in overtime.

Torpedo Nizhny Novgorod – Neftekhimik Nizhnekamsk 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Beide ploegen bevinden zich in een negatieve spiraal. De thuisoverwinning kwam voor Torpedo dan ook als geroepen. Neftekhimik blijft hopen op een snelle ommekeer met het oog op de naderende play-offs. Het verschil tussen de twee ploegen werd in de derde periode gemaakt. Zheldakov en Zhukov maakten de beslissende goals. De overige goals voor Torpedo kwamen op naam van Daugavins en Grigoryev. Yakimov en Bikmullin waren trefzeker voor de gasten.

Spartak Moscow – HC Sochi 2-3 OT (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Spartak morste belangrijke punten in de strijd om de play-offs. Tot twee keer toe kon de thuisploeg de voorsprong niet vasthouden. Het was uiteindelijk Sochi dat met het extra punt aan de haal ging. Een hard gelach voor de thuisploeg die nu Severstal naast zich moet dulden. Ook stadgenoot Dinamo blijft in de race. De goals voor Sochi werden gemaakt door Shmelyov, Larichev en Lapenkov. Voor de thuisploeg scoorden Voronin en Radil.

Dinamo Riga – Ak Bars Kazan 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Ak Bars won sinds 2013 weer eens in Letland van angstgegner Riga. Na een vroege achterstand waren het de gasten die het heft in handen namen. Voor de gasten scoorden Tkachyov, Lander in de eerste periode en Azevedo en Ohtamaa in de derde. De eretreffer van Riga kwam op naam van Stollery.

Admiral Vladivostok – Barys Astana 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Admiral speelt voor de bekende spek en bonen. Voor Astana was het erop of eronder. Het werd eronder. Wederom een nederlaag voor het team uit Kazachtstan. De achterstand op de nummer acht in het Oosten bedraagt tien punten. Met nog zes wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen is dit een zo goed als onmogelijke opgave. Zemchyonok, Kazakov en Alexeyev schoten raak voor Admiral. De enige treffer voor Astana kwam op naam Sagadeyev.

Sibir Novosibirsk – Avangard Omsk 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)

De magie van de nieuwe coach lijkt uitgewerkt. De tweede nederlaag op rij voor de mannen uit Omsk. Voor Sibir een hele belangrijke in de race voor de play-offs. Naast dit alles was er ook wederom een hoofdrol voor Bergstrom. Het was zijn veertiende wedstrijd op rij met minstens een goal of assist. Met deze reeks passeert hij grootheid Ovechkin en staat nu vierde in de KHL historie. Tot zeven minuten voor tijd hadden de gasten nog een kleine voorsprong. Daarna ging het volledig mis. Drie late goals beslisten het duel in het voordeel van de thuisploeg. De goals voor Sibir kwamen van de sticks van Yermakov, Nemidov, Bergstrom en Sharov. Enlund had drie assists. Voor Omsk scoorden Mikheyev en Kovalyov.

CSKA Moscow  – Lada Togliatti 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

De wedstrijd stond in het teken van de veel te vroeg gestorven Valery Kharlamov. Hij had op 14 januari aanstaande 70 jaar geworden. Jammer genoeg stief hij op 33 jarige leeftijd na een auto ongeluk. Na een bloedeloze eerste periode nam CSKA in het tweede bedrijf afstand via goals van Telegin en Lyubimov. Shalunov voegde er in de derde periode nog een toe. Goalie Johansson behaalde een shut-out met 22 saves.

Vityaz – Avtomobilist Yekaterinburg 1-5 (0-3, 1-0, 0-2)

Avtomobilist maakte nogmaals duidelijk dat ze azen op de eerste plaats in de Eastern Conference. Na wat mindere resultaten was deze er weer eentje om in te lijsten. De wedstrijd werd al beslist in de eerste periode. Het waren achtereenvolgens Khripunov, Gareyev en Mikhnov die de gasten op een 0-3 voorsprong zette. De thuisploeg deed in het tweede bedrijf wat terug via Dvurechensky. Verder kwamen zij echter niet. Golyshev en Milovzorov bepaalden de eindstand op 1-5. Avtomobilist heeft op dit moment een punt achterstand op koploper Ak Bars Kazan.

Jokerit Helsinki – Red Star Kunlun 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Red Star Kunlun had in delen van de wedstrijd het betere van het spel. Toch ging de overwinning naar de thuisploeg. De Chinese ploeg moest laat in de derde periode buigen voor de Finse topploeg. Jormakka had de Finnen in de eerste periode op voorsprong gezet. Lessio maakte in het middelste bedrijf gelijk. Lepisto en Palola schoten de thuisploeg in de derde periode naar de overwinning.

SKA St. Petersburg – Lokomotiv Yaroslavl 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Ex-Lokomotiv speler Hersley was de matchwinner voor SKA. Zijn powerplay goal besliste de close game. Een wedstrijd die vooral in het teken stond van de D. Beide ploegen waren niet in staat aanvallend het verschil te maken. Goalie Shestyorkin was niet te passeren en behaalde zijn shut-out. Ondanks de nederlaag was er ook een lichtpuntje voor de bezoekers. Ze plaatsten zich officieel voor de play-offs.

Slovan Bratislava – Traktor Chelyabinsk 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Slovan had in 2018 verrast met overwinningen op Jokerit en Metallurg. Tegen Traktor had de thuisploeg echter weinig tot niets in te brengen. Door deze overwinning staat Traktor op een nette zesde plaats in de Eastern Conference. Goalie Francouz was een van de uitblinkers aan de kant van de gasten. Hij had 31 saves en een welverdiende shut-out. Kruchinin (2) en Bailen verzorgden de treffers voor Traktor.

Previous Calgary wint zesde duel op rij, Winnipeg delft onderspit tegen Chicago
Next HIJS in overtime langs Luik, Eindhoven en Zoetermeer winnen