Calgary wint zesde duel op rij, Winnipeg delft onderspit tegen Chicago


NHL Recaps Face-Off

Het weekend is weer begonnen, de NHL had vijf wedstrijden de afgelopen nacht. Rik Bruijnius en Cor Machielsen zaten of vroeg aan de ontbijttafel of gingen heel laat het bed in. Welke keuze het ook was, zij praten jullie weer bij.

Florida Panthers – Calgary Flames 2-4

De zesde overwinning op rij voor de Flames en die was vooral te danken aan David Rittich. Hij kreeg 43 schoten op zich afgevuurd en stopte er 41 in het BB&T Center. Binnen 27 seconden in de tweede periode stond het 1-0 voor de Panthers door een PPG van Evgenii Dadonov. 30 seconden daarna stond het alweer 1-1 door Sean Monahan. Voordat de tweede periode klaar was brachten goals van Matthew Tkachuk en Johnny Gaudreau de stand op 1-3. Het werd nog even spannend toen Evgenii Dadonov na 53 minuten zijn tweede maakte, maar een empty netter door Mikael Backlund maakte aan alle spanning een eind.  (CM)

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 2-1

Goalie Jeff Glass maakte 31 reddingen vandaag. Hiermee boekte de 32-jarige rookie zijn derde overwinning in vijf optredens. Het was Jan Rutta die Chicago op een voorsprong van twee goals zette in de tweede periode, uiteindelijk bleek dit de winnende goal te zijn. Voor de Jets kon alleen Patrick Laine in derde periode nog iets terug doen door te scoren, maar dichterbij dan dit kwamen de gasten uit Winnipeg niet. (RB)

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 2-5

Vier keer achter elkaar scoren in de tweede periode was voor Vancouver genoeg om een vijf game losing streak te eindigen. Met twee goals uit drie powerplay situaties legde men de basis voor de winst. Gezien de schoten op doel (29-29) was het een gelijkopgaande wedstrijd, die dus beslist werd tussen de doelpalen Canucks goalie Jacob Markstrom hoefde maar twee keer te vissen, tegen vijf keer Sergei Bobrovsky van de Blue Jackets. (RB)

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 3-4

De revanche van Washington voor het verlies van gisteren tegen Carolina was ultiem vandaag. Met nog twee seconden op klok in de derde periode was het Jay Beagle die de winnende goal maakte. Dit was zijn eerste goal in vijftien duels, meteen een hele belangrijke. Qua score leek het gelijkopgaand, maar Carolina produceerde twaalf schoten meer, waar de afwerking ietsjes te wensen over liet. Alex Ovechkin was goed voor een goal en twee assists. (RB)

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 2-4

Het begin was weer huilen met de pet op van de kant van de Oilers. Zoals zo vaak dit seizoen was de start van Edmonton dramatisch. De eerste drie schoten op doel van Arizonda leverden treffers op van Brad Richardson en Josh Archibald. Na 3:17 speeltijd was dat al het einde van Cam Talbot in deze wedstrijd. Al Montoya keerde de resterende negentien schoten van de Yotes. Nog voordat de eerstede eerste dweilpauze, was de stand gelijk door goals van Darnell Nurse en Patrick Maroon.

De tweede periode had schriftelijk af gedaan kunnen worden, met slechts vier en vijf schoten op doel van beide ploegen. In het slotstuk konden de Oilers het verschil maken door de tweede goal van Darnell Nurse en de empty netter van Ryan Nugent-Hopkins. Connor McDavid maakte zijn 50e punt van dit seizoen deze wedstrijd. (CM)

Previous 'Red hot' Luik ontvangt Den Haag, belangrijke duels in middenmoot
Next Severstal vecht voor laatste kans; Lokomotiv plaatst zich voor play-offs