‘Red hot’ Luik ontvangt Den Haag, belangrijke duels in middenmoot


Face-Off IJshockey BeNeLeague

Deze zaterdag tovert liefst vijf duels op het menu in de BeNe League vanavond. Een programma vol belangen, met de wedstrijd tussen Luik Bulldogs en HIJS Hokij Den Haag als eyecatcher. Alle duels van vandaag op een rij.

LUIK BULLDOGS – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Een pracht affiche in het Médiacité vanavond waar Luik Bulldogs koploper HIJS Hokij ontvangt. HIJS won gisteren op karakter met 7-6 van Eindhoven, en leidt de dans in de BeNe League op dit moment soueverin. In Luik staat hen echter een heet avondje te wachten, tegen een ploeg die de op vole toeren draait. Bulldogs verloor 26 november voor het laatst tegen Geleen, daarna volgden zeven overwinning op rij, dat hen op een gedeelde vierde plaats doet landen. Een fris Bulldogs tegen een Haagse brigade dat alle zeilen bij moest zetten gisteravond. Op voorhand een duel om naar uit te kijken! 19:00 uur is de puck drop!

CHIEFS LEUVEN – RED EAGLES DEN BOSCH

Nummer tien Chiefs Leuven heeft een gat te dichten van drie punten richting Amsterdam Tigers dat op plek acht staat. Vanavond ontvangen de Leuvenaren op de eigen baan rode lantaarn drager Red Eagles Den Bosch. Normaliter een uitslag die zo klaar als een klontje lijkt op voorhand, en Chiefs de mogelijkheid geeft om bij Tigers aan te haken. In Den Bosch worden graag feestjes gevierd, maar aan feestjes meewerken is er niet bij. Het duel gaat om 20:00 uur van start.

ZOETERMEER PANTERS – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

Do or die voor Zoetermeer Panters; zo simpel kunnen we het op voorhand stellen. De mannen uit ‘Sweet Lake City’ kennen een ronduit dramatisch seizoen tot nu toe. Na een goede start in zowel beker als competitie, is Panters de kluts kwijt. De ploeg staat voorlaatste en weet dat een nederlaag tegen Trappers vanavond het gat richting playoff ticket nummer acht laat oplopen tot elf punten. Trappers staat in verliespunten gelijk met Zoetermeer en heeft dus ook wel het één en ander aan belangen te verdedigen in de Silverdome. Keert het tij voor de thuisploeg, of trapt Tilburg Panters dieper in de problemen? Wees welkom vanaf 20:15 uur vanavond!

EINDHOVEN KEMPHANEN – LACO EATERS GELEEN

De kop leegmaken is een mooie sportterm. En dat is exact wat Eindhoven Kemphanen zal moeten doen. De ploeg leek gisteren in Den Haag om HIJS de eerste thuisnederlaag toe te brengen. Een 6-3 voorsprong werd echter weggegeven in het laatste kwartier. Weg morele opsteker, hallo negende nederlaag op rij. En dan komt Laco Eaters Geleen op bezoek in het IJssportcentrum. De ploeg die in gevecht is om plaats drie, waar we vier ploegen binnen één verliespunt van elkaar zien staan. Hun opdracht is simpel: winnen. Niets meer, niets minder. Kan Kemphanen de batterij opladen en de reeks nederlagen een halt toeroepen? Of gaat Geleen de bus in met de volle buit? 20:15 uur is het aanvangstijdstip.

ANTWERP PHANTOMS – AMSTERDAM TIGERS

Nog zo’n duel waar de belangen groot zijn. Antwerp Phantoms en Amsterdam Tigers zijn de nummers negen en acht, gescheiden door twee punten in Amsterdams voordeel, waar Antwerp een duel minder speelde. Inzet van vanavond; plaats acht, dat rechts geeft op de playoffs en aansluiting vinden bij nummer zeven Eindhoven Kemphanen. De Belgen pakten vorig weekend zes heel belangrijke punten door concurrenten Chiefs en Tilburg beiden te verslaan. Amsterdam kreeg een pak rammel in Heerenveen, en zal vandaag gebrand zijn om Antwerp van zich af te houden. Ook hier geldt: de winnaar doet prima zaken met het oog op de ranglijst! Komt dat zien vanaf 20:30 uur op Ruggeveld.

Previous HIJS ontsnapt tegen Kemphanen, Nijmegen klopt Herentals
Next Calgary wint zesde duel op rij, Winnipeg delft onderspit tegen Chicago