HIJS ontsnapt tegen Kemphanen, Nijmegen klopt Herentals

HIJS Hokij Den Haag Eindhoven Kemphanen ijshockey Face-Off

Twee duels in de BeNe League waar wij ons op voorhand al op verheugden. Beide duels stelden dan ook zeer zeker niet teleur. HIJS Hokij Den Haag ontsnapte op miraculeuze wijze tegen Eindhoven Kemphanen, terwijl Nijmegen de eerste scalp van dit seizoen pakte en HYC in de eigen Triavium versloeg.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – EINDHOVEN KEMPHANEN 7-6

Wat zullen de druiven zuur zijn geweest in de kleedkamer van Kemphanen na afloop. Van kiet af aan pakten de Brabanders brutaal de leiding in De Uithof tegen HIJS, een voorsprong die een kwartier voor tijd nog riant was met 6-3. Het ging echter vreselijk mis; een hattrick van Raymond van der Schuit bracht de thuisploeg alsnog de zege.

Alles wat Den Haag lief heeft keek na tien minuten spelen raar op; een 0-2 voorsprong voor Eindhoven via treffers van Roderick van den Hout en Nick Verschuren. De ploeg van Chris Eimers antwoordde direct met doelpunten van Stace van Bentem en Jeffrey Melissant, maar zag Kemphanen opnieuw brutaal een marge van twee neerzetten voor de eerste dweilpauze. Kayo van Zoest en Mike Verschuren zorgden voor een 2-4 stand, die gezien het spelbeeld niet onterecht was.

In het middenstuk een aanvallend Den Haag, maar een gat in de defensie vinden blijkt niet zo eenvoudig. Na acht minuten kegelt Joey Oosterveld de aansluitingstreffer op de borden. Kemphanen herstelt de marge van twee vlak voor de zoemer door de tweede van Nick Verschuren.

De derde periode is amper onderweg als Nick Verschuren zijn hattrick compleet maakt en Eindhoven zelfs op 3-6 zet. De eerste thuisnederlaag lijkt in de maak, maar Den Haag is dit seizoen eerder veerkrachtig gebleken. En dat is het ook vanavond. Nadat Oliver Pataky de Hagenaars op twee brengt, gaat het mis voor de Brabanders in de laatste tien minuten.

Ingegeven door domme straffen voor Van Den Hout en Kayo van Zoest (30 en 20 minuten voor abuse), staat Raymond van der Schuit op als verlosser. Twee power play goals en de winnende treffer twee minuten voor tijd, tillen Den Haag van een 4-6 achterstand naar een 7-6 zege. Opnieuw een Houdini act van HIJS, na exact eenzelfde scenario tegen Zoetermeer Panters eerder dit seizoen. De negende nederlaag op rij voor Eindhoven zal hard aankomen bij de Brabantse brigade.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – ERA RENOMAR HYC 6-4

Ahoud Devils Nijmegen heeft thuis een belangrijk zege geboekt op ERA Renomar HYC. Het duel ging in een hoog tempo van start en beide ploegen maakte over en weer wat fouten. Toch wisten de Devils al vroeg in de eerste periode een hard schot af te vuren op de Belgische goalie. Het was Jordy van Dyck van Herentals die de enige goal scoorde in de eerste periode. De openingsperiode stond in het teken van veel gemiste kansen door beide ploegen, met een iets sterker HYC.

AHOU Devils Nijmegen HYC Face-Off

Het middenstuk van het duel was heel slordig; Devils kreeg voldoende kansen om via de power play tot scoren te komen, maar verzuimde. Halverwege zette Wessel Copier Nijmegen op 1-1. Tegen het einde van de tweede periode vielen de goals als rijpe appelen. De Belgische gasten kwamen eerst op een 1-2 voorsprong via Chad Brears. Een paar minuten later scoorde Justin Evers de gelijikmaker, waarna Levi Houkes de eerste Nijmeegse voorsprong op het bord zette.  Met 3-2 zochten de teams de kleedkamers op.

Bij het begin van slotperiode kwam de thuisploeg binnen een minuut op  een 4-2 voorsprong door een goal van Justin EversHet spel bleef rommelig, mede door wat kleine vechtpartijtjes. Emiel Goris bracht HYC op 4-3, waarna het stuivertje wisselen werd. Nijmegen herstelde de marge iedere keer naar twee goals, maar zag de bezoekers zich terug knokken. Pas na de 6-4 van Levi Houkes vlak voor tijd op de power play, gaven de Belgen zich gewonnen. Een zeer nuttige overwinning in de strijd om plaats drie, waar AHOUD zich nestelde na vanavond.