Tilburg Trappers stroopt de vossen in Duisburg!


Füchse Duisburg Tilburg Trappers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Wie stopt Tilburg Trappers in de jacht op de titel van de Oberliga Nord? Vandaag werd in ieder geval zeer duidelijk dat Füchse Duisburg daar niet toe in staat was. De ploeg van Bo Subr won -opnieuw- souverein met 2-5. Het betekende de eerste zege in competitieverband van de Brabanders in Duisburg.

TILBURGSE KOMEET

Als een ware komeet vloog Trappers uit de startblokken. De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen Tilburg al een 0-2 voorsprong te pakken had. Duisburg had niets in te brengen. 300 seconden ijshockey, negen (!) schoten op het doel van de Duitsers, en goals van Mitch Bruijsten en Parker Bowles vielen hen ten deel. Duisburg was wakker en zette de bezoekers onder druk, maar die hielden keurig stand. Na een klein kwartier viel de derde Brabantse treffer te noteren. Na een prima actie van Parker Bowles legde Danny Stempher de derde treffer in het het vossenhol.

Füchse Duisburg Tilburg Trappers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

BLOW THE WHISTLE

In de tweede doorgang waren opnieuw de eerste vijf minuten beslissend en opnieuw was het Tilburg dat keihard toesloeg. Een power play treffer van Brock Montgomery en amper een minuut later een doelpunt van Max Hermens zorgden voor een 0-5 tussenstand.  Grote vriend Frank Petrozza gooide er een time out tegenaan, haalde zijn gestarte derde goalie van het ijs en posteerde Christoph Mathis tussen de palen. Niet lang daarna lag ook de eerste treffer achter goalie Meierdres, en stond Füchse in ieder geval op het scorebord. Het was voor de fans niet genoeg; als compliment voor de 5-1 voorsprong van Tilburg trakteerden de supporters Duisburg op een fluitconcert. Vlak voor het verstrijken van het tweede deel deed Duisburg nogmaals iets terug, maar dat kon het gemor op de tribunes niet verstommen.

Saale Bulls Tilburg Trappers Max Hermens Face-Off
Foto: Arie Leewesteijn

In het slotstuk was Duisburg blij vlagen de bovenliggende partij, maar het lukte niet om de Tilburgse kruiken te kraken. Sterker; wie veel straffen pakt, verliest de grip. Het veranderde niets meer aan de score. Maar wat zou het? Trappers kon de eerste competitiezege ooit in Duisburg in de boeken bijschrijven, zette Duisburg op zestien punten achterstand, verliet het ijs en liet de Tilburgse supporters tevreden met elkaar het glas heffen na afloop. Een geslaagde vossenjacht voor de Brabanders.

Ook nummer twee IceFighters Leipzig ging onderuit; op eigen ijs verloor he tmet 6-7 van Hannover Scorpions, dat daarmee van plek vier naar twee steeg. Achter het tot nu toe ongenaakbare Trappers wordt het echter met de week spannender op de ranglijst

STAND MEISTERRUNDE OBERLIGA NORD:

1 Tilburg Trappers 31 21 3 5 2 +73 75
2 Hannover Scorpions 30 17 8 4 1 +44 60
3 Icefighters Leipzig 30 18 7 1 4 +38 60
4 Füchse Duisburg 30 18 9 2 1 +40 59
5 Saale Bulls Halle 31 17 9 2 3 +27 58
6 Hannover Indians 30 13 8 5 4 +18 53
7 Moskitos Essen 30 13 9 6 2 +41 53
Previous Daniel Sprong onder de loep in Pittsburgh
Next HIJS ontsnapt tegen Kemphanen, Nijmegen klopt Herentals