HIJS in overtime langs Luik, Eindhoven en Zoetermeer winnen

Bulldogs de Liege ijshockey Face-Off

Vijf duels vanavond in de BeNe League en er zat weer genoeg actie in. We nemen je in vogelvlucht mee door de duels.

LUIK BULLDOGS – HIJS HOKIJ DEN HAAG 6-7 OT

Smullen in Luik vanavond. Alsof je zo lekker gegeten hebt, dat je alles van je bord aflikt. Zo’n wedstrijd was het, in ieder geval voor de neutrale kijker. Den Haag nam vroeg de leiding door een treffer van Joey Oosterveld. Via Cheyne Matheson en Raymond van der Schuit werd de stand op 1-2 gezet voor de eerste pauze.

Archieffoto: Hockey Pictures

Daarna moest Den Haag in de achtervolging. Luik kende een puik middenstuk en liep via drie treffers naar een verdiende 4-2 voorsprong. Akim Ramoul, Thomas Everart en Lars Engwegen namen de Luikse productie voor hun rekening. Vijf minuten na de break was het evenwicht weer hersteld door Raymond van der Schuit en Jeffrey Melissant. Het stuivertje wisselen kon beginnen. Yoren de Smet, Oliver Pataky en Cheyne Matheson tilden de stand naar 6-5 in Luiks voordeel. Dat leek de eindstand te worden, maar in de slotfase knalde Alan van Bentem 40 seonden voor tijd de 6-6 binnen voor Den Haag. Overtime was amper een minuut oud toen de beslissing in Haags voordeel uitviel. Luik hield een punt aan het duel over, maar zag de winning streak van zeven duels onderbroken worden.

EINDHOVEN KEMPHANEN – LACO GELEEN EATERS 7-4

Daar was hij dan eindelijk! De lang verwachte zege van Eindhoven Kemphanen. Na weken in de hoek te hebben gezeten waar de klappen vielen, kwam dan eindelijk het zoet eens naa de lichtstad. Kemphanen versloeg Eaters met 7-4.

Eindhoven Kemphanen ijshockey

Veel lof kreeg Eindhoven na het duel van vrijdag tegen Den Haag. Het vuurde uit de startblokken, en Nick Verschuren had zijn eerste twee treffers binnen vijf minuten al in het Geleense mandje liggen. Dat voordeel blef lang overeind, maar in de slotminuten vielen er nog eens drie treffers. Één voor de thuisploeg, en twee voor de Geleense brigade, zodat een 3-2 stand op het bord prijkte na twintig minuten.

Remco Knoren knalde na 26 minuten spelen de gelijkmaker weer op de borden, maar Koen Bakker herstelde de voorsprong weer voor Eindhoven. In het slotstuk bracht Jord Smit Eaters opnieuw langszij, en men hield de adem in vanuit Eindhovens perspectief. Ditmaal viel het duel wél de goede kant op voor Kemphanen; Angelo van HultenRitchie van Hulten en Nick Verschuren brachten de 7-4 eindstand op de borden. Na negen duels was daar dan eindelijk die lang verwachte zege voor Kemphanen.

ZOETERMEER PANTERS – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 5-1

Een duel waar nog een slaak van opluchting door de hal ging na afloop was in Zoetermeer te horen. Panters boekte na lange tijd weer eens een zege; Trappers werd met 5-1 aan de kant gezet, en dat was waar de thuisploeg aan toe was: drie punten bijschrijven.

Zoetermeer Panters IJshockey Face-Off
Archieffoto: Robert Bos

Toch startten de bezoekers het best; Elia Urlings vond na twee minuten spelen het net voor Trappers. Twee treffers van Thomas Borgman zorgden ervoor dat de stand na 25 minuten 2-1 was in Zoetermeers voordeel. Captain Joy Turpijn gaf de thuisploeg meer lucht voor de tweede pauze, met de 3-1. In het slotstuk gooiden Ludek Skop en Joy Turpijn het duel in het slot en zullen de gezichten eindelijk weer eens vrolijk gestaan hebben in het Zoetermeerse.

ANTWERP PHANTOMS – AMSTERDAM TIGERS 4-6

Antwerp ging op jacht om over Tigers heen te springen op de ranglijst. Amsterdam was geenszins van plan om hieraan mee te werken. Calvin Pohlmann opende de score voor de bezoekers. een voorsprong die Julian Berteling verdubbelde. Kenneth Pittoors zorgde voor een 1-2 stand bij de eerste dweil

Antwerp Phantoms IJshockey Face-Off

De tweede periode werd touwtrekken in de stand. Jens Theunis maakte gelijk namens Phantoms, maar binnen 60 tellen scoorden zowel Rocco van Hoorn als Calvin Pohlmann voor de Amsterdammers. Nadat Marek Mravec de marge weer op één had gezet, knalde John Versteeg de 3-5 tegen de touwen aan. Direct aan het begin van de periode werd het weer spannend door Patrick van Noten, maar Ivan Musso maakte twee minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Een 6-4 zege voor Amsterdam, die daarmee de aanval van Phantoms vakkundig afsloegen.

CHIEFS LEUVEN – RED EAGLES DEN BOSCH 3-1

Na tien minuten stond het 2-0 voor Chiefs en dacht iedereen: ‘makkie’. Maar dat werd het niet in Leuven. Sterker de Bosschenaren presenteerden zich uitstekend in een duel dat gelijkopgaand was, met kansen voor beiden doelen. Niels Lemans bracht vlak voor de tweede dweilpauze de spanning compleet terug, met de 2-1 stand. In het sloakkoord probeerde Eagles het wel, Leuven gaf geen krimp. Één seconde voor tijd besliste Eric Springer het duel definitief met een empty net goal. Totaal geen schande voor de Bossche ploeg, die met 3-1 naar huis ging.

13 Red Eagles Den Bosch 16 0 0 0 16 0 -105
Previous Severstal vecht voor laatste kans; Lokomotiv plaatst zich voor play-offs