Jets winnen weer thuis, veel goals in Metropolitan divisie


NHL Recaps Face-Off

Weer een hoop duels afgelopen nacht, Cor Machielsen, Jonathan van Osta en Marko Bok keken en beschreven de duels voor je.

New York Islanders – New Jersey Devils 5-4 SO

Een heerlijke matinee wedstrijd werd er gespeeld in het Barclays Center. Brock Nelson scoorde de GWG in de shootout en de New York Islanders eindigde daarmee hun vijf game losing streak.
De Islanders stonden 4-2 achter in de derde periode voordat de goals van Sebastian Aho en Cal Clutterbuck de wedstrijd naar OT tilde. In de OT hadden de Islanders nog een PK te verwerken na een penalty voor John Tavares. De SO ging tot ronde vijf Brock Nelson won die met een wrist shot langs Cory Schneider en New Jersey’s Brian Gibbons knalde de gelijkmakende SO op de paal. (cm)

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 4-1

Een spannend duel tussen de Sabres en de Flyers, met wederom Sean Couturier als uitblinker bij Philadelphia. Buffalo goalie Robin Lehner en zijn collega Michael Neuvirth wisten lang hun doel schoon te houden, maar waren beide kansloos in een powerplay situatie. Shayne Gostisbehere scoorde tussendoor ook nog de 1-1. In de slotfase mocht Lehner van het ijs en dat liep niet goed af voor de Sabres, die dit kalenderjaar nog niet gewonnen hebben. De Flyers zijn goed bezig en pakker zege nummer drie op rij (mb)

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 4-1

Het kan tegenwoordig een copy paste worden met de Oilers en hun wedstrijden. Weer de meeste SOG 33-29 en daarmee eerste in de league. Eveneens eerste in de league zijn de Oilers qua schoten op het ijzer. Maar dat telt allemaal niet. Wederom een verliespartij. De enige die nog een beetje zijn niveau haalt is Connor McDavid en voor de rest is het huilen met de pet op. In het begin van de eerste periode waren de beste kansen voor Edmonton, die werden niet benut en binnen anderhalve minuut werd er gescoord door Nick Schmaltz en Alex DeBrincat. In het begin van de tweede periode scoorde Darnell Nurse de 2-1 maar tien seconden voor het eind van die periode was het Brandon Saad die het geloof van de Oilers nog verder de grond in deed zakken met de 3-1, na wederom defensief geklungel. Dat Jordan Oesterle de 4-1 maakte in de derde was puur nog voor de statistieken. (cm)

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 4-1

De Jets zijn thuis amper te verslaan en de Sharks beten hun tanden dan ook stuk op goalie Conner Hellebuyck. Matt Hendricks begon de wedstrijd met een knoppartij tegen Brenden Dillon, scoorde daarna de 1-0 en kwam een assist te kort voor een Gordie Howe hattrick. Marko Dano maakte er 2-0 van, waarna San Jose via een powerplaygoal van Logan Couture weer hoop kreeg op een punt, of meer. Mathieu Perreault gooide de deur echter dicht met de 3-1 en 4-1. Zege nummer vijftien in zeventien thuisduels voor de Jets (mb)

Washington Capitals – St. Louis Blues 4-3 OT

Bij deze match was het Washington die de eerste score op het bord zette, na een goal van Brett Connolly halverwege de eerste periode. Pas in de tweede periode wisten de Blues hierop te antwoorden, door twee goals mee te pakken in vijf minuten tijd. Na twee goals van Washington en een van de Blues in de derde periode, moest de wedstrijd in overtime beslecht worden. Met nog slechts 43 seconden te gaan maakte Nicklas Backstrom een einde aan de wedstrijd in het voordeel van Washington. (jo)

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 3-2 SO

De goalies van beide teams waren vanavond als een muur, met als resultaat dat de teams lang nodig hadden om de wedstrijd naar een einde te tillen. Drie periodes en overtime waren niet genoeg om een definitief resultaat op het bord te zetten. Ook de shootout was niet snel voorbij. Er waren acht pogingen per team nodig, voordat Columbus het voordeel naar zich toe wist te tillen. Met 48 respectievelijk 44 shots on goal hebben beide goalies een sterk resultaat neergezet.(jo)

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 5-2

Deze Canadese concurrenten gingen fel de wedstrijd in, maar de Canadiens bleken te sterk voor de Canucks. Halverwege de eerste periode en vroeg in de tweede periode wisten de Canadiens punten op het bord te zetten. Nadat de Canucks hier tweemaal op wisten te antwoorden, maakten de Canadiens vanaf de helft van de derde periode een einde aan de wedstrijd door nog eens drie goals in het net te schieten. Brendan Gallagher maakte het bepalende doelpunt en staat met 16 goals dit seizoen boven in zijn team ranking.(jo)

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 2-5

Hoewel Tampa Bay boven in de NHL ranking staat, hadden ze al twee verliezen op rij staan, terwijl Detroit met een winning streak van vier games goed op weg was. Toch wisten de Lightning in de eerste periode hun stempel al te zetten met twee goals. Aan het einde van de tweede periode stonden ze met 1-3 op een comfortabele voorsprong. Twee van de vijf Tampa Bay goals waren via de stick van Yanni Gourde, die ook nog een assist had.(jo)

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 6-5 OT

De wedstrijd tussen Boston en Pittsburgh is eigenlijk kenmerkend voor het seizoen van de Penguins. Een aardig begin, een leuke voorsprong, een idiote inzinking, op het juiste moment de aansluitingstreffer vinden en uiteindelijk gewoon twee punten pakken. Sidney Crosby had net als tegen de Islanders drie assists en Evgeni Malkin schoot er twee binnen voor de Pens. Daniel Sprong had in offensief opzicht een onopvallende avond, maar hij noteerde wel twee blocked shots en drie hits. Hij heeft geluisterd naar zijn tekortkomingen en laat zich nu ook defensief zien. Voor Boston scoorden Brad Marchand en David Pastrnak elk hun zeventiende goal van het seizoen (mb)

Vegas Golden Knights – New York Rangers 2-1

De Golden Knights wonnen voor de zevende keer op rij thuis in de T-Mobile Arena door de GWG van William Karlsson in de derde periode. Hij passeerde daarmee Ondrej Pavalec, die overigens 32 saves maakte. Marc-Andre Fleury maakte 28 saves. In de eerste periode kwamen de Rangers op voorsprong door een goal van Mika Zibanejad en de gelijkmaker werd kort daarna gemaakt door James Neal.(cm)

Previous Luik deelt ferme tik uit aan HYC, Heerenveen wint in Geleen
Next Columbus wint nipt in Toronto