Vier duels: HYC en Heerenveen aan zet


Duels ZATERDAG Face-off

Vanavond zijn er vier duels waar we naartoe kunnen. Na de winst van HIJS gisteren op Nijmegen, is het de beurt aan Heerenveen en Herentals om te antwoorden.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – AMSTERDAM TIGERS

In Thialf trekken Heerenveen en Amsterdam ten strijde. Beide teams kunnen de punten prima gebruiken; Heerenveen moet aansluiting houden bij Den Haag én voelt de hete adem uit Herentals in de nek. Tigers wil het playoff ticket via plaats acht in handen houden, en het gaat naar Leuven en Tilburg behouden, dan wel uitbreiden. Op voorhand dus weer genoeg om naar uit te kijken. Vanaf 20:30 uur ben je van harte welkom in de Friese ijshockeytempel, waar Face-Off ook bij.

ERA RENOMAR HYC – EINDHOVEN KEMPHANEN

Een wedstrijd met een stukje ‘historie’ tussen beide teams; ERA Renomar HYC ontvangt op eigen ijs de mannen van Eindhoven Kemphanen. Waar HYC de bekerfinale bereikte, liep Kemphanen een finaleplaats mis door twee maal van Heerenveen te verliezen. Eindhoven liet echter goed verzorgd spel zien, dat houvast biedt naar het duel van vanavond. HYC zal echter niet het kaas van het brood, of het stoofvlees van de frites, willen laten eten. Om 21:00 uur valt hier de puck op het ijs.

ANTWERP PHANTOMS – CHIEFS LEUVEN

Het Belgische onderonsje van deze speelronde komt vanaf Leuvene. Chiefs ontvangt op de eigen ijsbaan de mannen van Antwerp Phantoms. Beide teams werd de weg versperd naar de bekerfinale in België, en openen hun BeNe League campagne dus tegen elkaar. Antwerp moet de punten gaan pakken om aansluiting bij Chiefs te vinden. De Leuvenaren moeten op haar beurt de winst nodig om richting plaats acht te kruipen, de plek die recht geeft op de playoffs. Komt dat zien vanaf 20:00 uur

ZOETERMEER PANTERS – LUIK BULLDOGS

Zoetermeer Panters kan aan de bak vanavond in de eigen Silverdome. Sweetlake is de gastheer van de Bulldogs uit Luik, die op dit moment red hot zijn. Met rasse schreden stegen de Luikenaren naar plek zeven, en het haalde op overtuigende wijze de bekerfinale. Hoe anders is dat bij Panters; zij verspeelden het ticket voor de laatste vier in de beker, en weet wedstrijden waarin het goed speelt, niet in winst om te zetten. Het levert de voorlaatste plaats voorlopig op. Is de ommekeer daar voor Zoetermeer? Of keert Luik om met de punten in de tas? Vanaf 20:15 uur is iedereen van harte welkom. Face-Off is ook bij dit duel aanwezig vandaag.

Previous Canada pakt goud, Verenigde Staten overrompelen Tsjechië
Next Chris Kreider (New York Rangers) moet rib laten verwijderen