Den Haag wint boeiende topper van Nijmegen: 8-5

HIJS Hokij Den Haag Ahoud Devils Nijmegen FAec-Off

Koploper HIJS Hokij Den Haag versloeg zojuist nummer drie AHOUD Devils Nijmegen. In een boeiend gevecht sleepten de Hagenaars de zege letterlijk uit het vuur. De grote winnaar was echter het publiek in De Uithof dat een uitstekend duel voorgeschoteld kregen.

MAKKELIJK AVONDJE

Wie na amper vijf minuten op het scorebord keek, die had verwacht dat er een makkelijk avondje zat aan te komen voor de thuisploeg. Oliver Pataky, Raymonder van der Schuit en Alan van Bentem zorgden voor een 3-0 voorsprong. En dat terwijl Nijmegen de eerste kansen van de wedstrijd had gemist door goed optreden van Fabian Schotel. Voor coach Van Iersel van de Nijmegenaren reden om goalie Tomislav Hrelja naar de kant te halen. Na krap een kwartier staat ook Nijmegen -terecht- op het scorebord; Harley Verkroost legt de puck tegen de Haagse touwen aan, en met een 3-1 stand gaat de zoemer voor de eerste keer.

KARAKTER

De ploeg van Van Iersel is dit seizoen niet voor niets bovenin te vinden; de ploeg toont karakter op de momenten dat het moet. Levi Houkes scoort na twee minuten al de aansluitingstreffer. Daarna volgt er een onoverzichtelijke situatie met wat straffen over en weer, maar zijn het de Devils die langszij komen via een treffer van Jake Hendriks. Nog voor er 30 minuten op de klok staan, staat de wedstrijd op zijn kop. Aivaras Bendzius zet de bezoekers op voorsprong en ondanks dat De Uithof voor het overgrote deel Haags ‘gekleurd’ is, is het genieten geblazen voor de toeschouwers. Vijf minuten later is het weer gelijk; opnieuw Alan van Bentem tekent voor de 4-4, waarmee de teams opnieuw de kleedkamers opzoeken.

PRACHTIG SLOTSTUK

De toeschouwers konden er goed voor gaan zitten in de derde periode. Donny van Musscher zorgde voor een snelle 5-4 voorsprong, op een openstaande power play. Niet veel later bracht Alan van Bentem de marge op twee, door zijn derde treffer van de avond te maken. De bezoekers weigeren zich gewonnen te geven, en gaan op jacht naar de aansluiting. Die komt er ook, want Levi Houkes zet zijn ploeg weer op 6-5. In de laatste tien minuten van deze heerlijke pot ijshockey geven beide teams aanvankelijk geen krimp. Totdat Raymond van der Schuit een power play goed benut en de 7-5 binnen kogelt. Wanneer AHOUD alles of niets speelt maakt ook Raymond van der Schuit zijn hattrick compleet, door de eindstand op 8-5 te bepalen.

Een boeiend gevecht in De Uithof waarin beide ploegen er een pot ijshockey van maakten waar alles in zat. Coach Jeffrey van Iersel en doelman Tomislav Hrelja zullen op de terugreis liever niet terugdenken aan die dramatische start van de wedstrijd. ‘Wat als’ telt niet, maar Nijmegen liet zich opnieuw uitstekend zien in een topduel, maar stond opnieuw met lege handen.