Chris Kreider (New York Rangers) moet rib laten verwijderen


Een opvallend bericht verscheen deze week in de sportsmedia van New York. Rangers aanvaller Chris Kreider, elf goals en elf assists dit seizoen, moet een rib laten verwijderen. De reden: een bloedprop in zijn arm.

Kreider, goed voor 100 goals in 360 NHL duels in zijn carriere, lijkt er voorlopig uit te liggen. Een streep door de rekening van coach Alain Vigneault en zijn Rangers. Richard de Weijze ging op (medisch) onderzoek uit.

Opgezwollen arm

In de wedstrijd tegen Washington Capitals, op 27 december 2017, verdween Chris Kreider na één periode van het ijs. Hij had last van zijn arm. Dat had hij voorafgaand aan de wedstrijd ook al, maar de artsen konden niets vinden wat op een blessure duidde. Tijdens de eerste periode zwelde zijn arm verder op. Dat voelde niet goed aan voor de fysiek sterke Kreider.

Zijn arm bleek opgezwollen te zijn. Direct werd er alarm geslagen werd de Rangers forward naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het om een bloedprop in de arm ging. Hiervoor kreeg hij direct de medicatie en werd er verder onderzoek uitgevoerd.

TOS (Thoracic Outlet Syndroom)

Het bleek te gaan om het zogenaamde ‘Thoracic Outlet Syndroom’. Dit is een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de vaat-zenuwbundel, die in het schoudergebied ligt, bekneld raakt. De symptonen die Kreider vertoonde matchten inderdaad met wat de verschijnselen bij TOS zijn. Heftig, link, maar wel behandelbaar.

Rib verwijderd

De behandeling proberen ze op een aantal manieren, maar om volledigde bewegingvrijheid terug te krijgen in de arm is besloten om Kreider te opereren. Bij de operatie wordt de eerste rib verwijderd, eventueel samen met de spieren die aan de eerste rib zijn vastgehecht. Op deze manier ontstaat voldoende ruimte voor de vaat-zenuwbundel.

Steven Stamkos

Steven Stamkos had in 2016 een ongeveer zelfde blessure. Die blessure hield de ster-aanvaller van Tampa Bay Lightning maandenlang aan de kant. Uiteindelijk kwam hij er weer bovenop. Stamkos en zijn Lightning gaan momenteel als een speer in de Atlantic Division en Stamkos zelf is hoog in de diverse topscorersklassementen terug te vinden. Voor een dergelijk scenario tekent Kreider ook.

LTIR

De verwachting is dat de Rangers Kreider op de LTIR, de long time injury reserve list, plaatst. Dat betekent extra cap space om zich aanvallend te versterken. General Manager Jeff Gorton had ook nog wat Dollars in het potje zitten. Mocht er transfernieuws of nieuws omtrent Kreider’s blessurre zijn, dan melden wij dat natuurlijk direct bij Face-Off.

Previous Vier duels: HYC en Heerenveen aan zet
Next Heerenveen en Herentals haken aan bij Den Haag; Bulldogs op stoom