Tampa Bay en Vegas onderuit, afstraffing Penguins in eigen huis


NHL Recaps Face-Off

Maar liefst 22 teams kwamen in actie afgelopen nacht. Dat hadden er 24 geweest, maar het duel tussen Boston Bruins en Florida Panthers werd afgelast vanwege bizarre weersomstandigheden Cor MachielsenMarko Bok, Rik Bruijnius en Ed Versteeve praten je bij.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 2-1 SO

Carey Price had met een spectaculaire redding in de verlenging een groot aandeel in de overwinning van Montreal op Tampa Bay. Paul Byron was de enige die na de verlenging een penalty shot wist te scoren om daarmee de wedstrijd te winnen voor Montreal en zo Tampa Bay te trakteren op een zeldzaam verlies dit seizoen (rb)

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 2-1

De Golden Knights zijn na een acht game winning streak gestopt door de Blues in het Scottrade Center. Marc-Andre Fleury maakte 37 reddingen en moest twee keer het onderspit delven. In de eerste periode op een schot van Alexander Steen, en in de derde periode op een schot van Paul Stastny. In de tweede periode scoorde Erik Haula voor de Golden Knights. Carter Hutton maakte 32 saves voor de Blues. (cm)

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks 3-2 OT

Toronto en San Jose begonnen hun duel met een mooie knokpartij tussen Nazem Kadri en Joe Thornton. Nadat de oude rekeningen afgelost waren, gaf Auston Matthews met zijn achttiende goal van het seizoen de Leafs een 1-0 voorsprong. Brenden Dillier maakte een half minuutje later gelijk en beloonde daarmee het overwicht van de Sharks, die sinds 2002 niet meer hadden verloren in Tornto.

Nazem Kadri scoorde via een powerplay goal voor Toronto, waarna Chris Tierney wederom de stand gelijk trok. Er waren veel kansen, maar verder geen doelpunten meer, dus het werd een shoot-out. Auston Matthews scoorde en leek de enige te worden, maar Kevin Leblanc maakte prachtig gelijk. Tyler Bozak was de enige die nog wist te scoren en zo wonnen de Maple Leafs weer eens in eigen huis van de Sharks (mb)

Philadelphia Flyers – New York Islanders 6-4

Kijkend naar de statistieken van de wedstrijd New York Islanders – Philadelphia Flyers laat exact één verschil zien. De goals uit een powerplay. Aantal schoten was gelijk, aantal face-offs gewonnen was gelijk, aantal hits was gelijk, aantal blocked shots was gelijk, maar de Flyers scoorden drie keer via een powerplay en de Islanders één keer. De beslissing viel in periode twee, toen de thuisclub twee snelle goals maakte en de stand op 1-3 bracht. De Islanders kwamen nog knap terug tot 4-5, maar in de slotseconden viel de onvermijdelijk empty netter. Ivan Provorov (Flyers) en Cal Clutterbuck (Islanders) scoorden ieder twee keer (mb)

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 0-4

Goalie Cam Ward had eenentwintig reddingen in huis om Pittsburgh van het scoren af te houden. Zijn eerste wedstrijd zonder tegen goals dit seizoen. Aanvaller Sebastian Aho was aan de andere kant van het ijs succesvol, hij scoorde twee keer voor Carolina en heeft nu in zes wedstrijden op rij punten gescoord. Net als zijn teamgenoten kon onze landgenoot Daniel Sprong geen potten breken vandaag. Hij stond vijftien en en halve minuut op het ijs vandaag. (rb)

Minnesota Wild – Buffalo Sabres 6-2

Bij Minnesota Wild keerde Nino Niederreiter terug in de line-up na een enkelblessure. De rentree was ‘nogal succesvol’ te noemen met een hattrick van Niederreiter. De thuisploeg kwam geen moment in gevaar en stond na 40 minuten ijshockey al op 6-0. Sabres scoorde nog twee maal voor de statistieken in het slotstuk. Mikael Granlund noteerde drie assists voor Minnesota, dat de vierde zege van de laatste vijf noteerde. (Ed)

Dallas Stars – New Jersey Devils 4-3

Het waren goalie Ben Bishop met negenendertig reddingen en aanvaller Alexander Radulov die met een goal, twee assists en een cruciaal geblokt schot de overwinning binnen sleepte tegen de Devils. De score doet vermoeden dat het een gelijk opgaande wedstrijd was. Toch waren het de uitspelende Devils die negen keer vaker op doel schoten, maar waren het de Stars die beter met de kansen om sprongen. (rb)

Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 2-0

Colorado boekte een knappe 2-0 overwinning op één van de kanshebbers op de Stanley Cup; Columbus Blue Jackets. Mikko Rantanen opende halverwege het duel de score, en Matt Nieto besliste het duel vlak voor tijd met een empty netter. De vierde zege op rij voor Colorado, waar Jonathan Bernier 34 saves had voor zijn tweede shutout van het seizoen. (Ed)

Calgary Flames – Los Angeles Kings 4-3

In een doelpuntrijk duel scoorde de Flames vier keer in de tweede periode in hun thuishaven de Scotiabank Saddledome. Het scoreverloop in deze wedstrijd was als volgt. In de eerste periode werd het 0-2 door goals van Derek Forbort en Tanner Pearson voor de Kings. De tweede periode was duidelijk voor de Flames waarin er vier keer werd gescoord door Micheal Ferland, Troy Bouwer, Mark Jankowski en Sean Monahan. Laat in de derde scoorde Tanner Pearson nog zijn tweede goal voor de Kings maar verder dan dat liet Mike Smith het niet komen en maakte 28 saves. Jonathan Quick had het iets drukker en kon 37 saves noteren (cm)

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 2-1 SO

Na vier verloren wedstrijden op rij eindelijk weer eens twee punten voor de Edmonton Oilers. Na de eerste periode was het nog 0-0, maar dat lag vooral aan John Gibson die toen al dertien saves moest maken. In de tweede periode kwamen de Oilers door 4-on-1 breakaway op 1-0 door een goal van Kriss Russel. Na 40 minuten was de SOG verhouding een stuk reëler met 21-17.
Vroeg in het slotstuk werd het 1-1 door Ryan Kesler via een power play goal, en dat was ook de eindstand na 60 minuten. In overtime creëerde Edmonton kans op kans op de power play, maar de vizieren van Connor McDavid en Leon Draisattl stonden niet op scherp. De beslissing moest dus vallen in de shootouts. Daarin scoorden de Oilers beter, met onder andere een hele mooie move van Mike Cammalleri die John Gibson op het verkeerde been zette. Beide goalies maakten 33 saves in deze wedstrijd. (cm)

Arizona Coyotes – Nashville Predators 3-2 OT

Een verrassende zege van nummer laatst Arizona in eigen huis tegen Nashville. Na een doelpuntloze eerste periode, namen de gastheren een 1-0 voorsprong via Anthony Duclair. De Predators ging erop en erover door treffers van Ryan Ellis en Craig Smith, maar zagen de Yotes laat in de derde periode weer langszij komen. Een power play goal van Nick Cousins stuurden de teams naar overtime, waar Christian Fischer uit de rebound het bonuspunt verzorgde voor Arizona. Het betekende de tiende zege van het seizoen voor de Coyotes (Ed)

Previous Den Haag ontvangt Nijmegen, Trappers thuis tegen Indians
Next Zweden verrast, Canada blijft imponeren en Wit-Rusland degradeert