Heerenveen bekerfinalist ten koste van Eindhoven

Unis Flyers Heerenveen Eindhoven Kemphanen Face-Off

UNIS Flyers Heerenveen kan zich zondag 4 februari op gaan maken om de bekertitel te verdedigen. In het tweede duel van de best of three, rekende het vanavond gedecideerd af met Eindhoven Kemphanen. Net als in het eerste duel tussen beide ploegen, eindigde de wedstrijd van vanavond in een 6-3 overwinning.

Na een fel begin van Heerenveen was het Eindhoven dat als eerste op het scorebord kwam te staan na twee minuten. Nick Verschuren troefde iedereen op snelheid af, en passeerde goalie Idzenga. De fans gingen er eens lekker voor zitten, en werden redelijkerwijs op hun wenken bediend. Kansen waren er voldoende voor beide doelen, maar de puck passeerde de lijn pas in de dertiende minuut. Een fout in de Eindhovense defensie werd afgestraft door Adam Bezak.

Eindhoven kreeg kansen op de voorsprong, maar Flyers goalie Sjoerd Idzenga was op zijn post. De voorsprong kwam er wel, maar op conto van Heerenveen. Tussen alle vallende spelers door knalde Adam Bezak de 1-2 tegen de touwen. Aan het einde van het zeer vermakelijke eerste deel maakte Bezak zijn hattrick compleet, door op de power play de stand naar 1-3 te tillen.

Na amper 120 tellen in het tweede deel leek het duel beslist; Yan Turcotte schoot op doel, de rebound die los kwam werd door Kevin Nijland binnen gewerkt. Kemphanen vocht wat het waard was en werd beloond door de 2-4 van Kayo van Zoest, maar tien minuten later viel het doek voor de thuisploeg. Lars den Edel en Pippo Limnell brachten Heerenveen in veilige haven. Damian Kluijtmans zette drie minuten voor de tweede dweilpauze de 3-6 op het bord.

In het slotstuk lieten zowel Deniz Mollen en Sjoerd Idzenga zien dat de teams uitstekende goalies in huis hebben. Kansen waren er genoeg, maar de netminders redden uitstekend, of werden door het ijzer gered. Scoren deden beide ploegen niet meer, waardoor Heerenveen ook het tweede duel -en daarmee de best of three serie- in Fries voordeel besliste.

Previous World Juniors 2018: Denen winnen spektakel, VS langs Russen