Andreas Athanasiou evenaart NHL record, Chicago wint in New York


Face-Off NHL Recaps

Twee duels vannacht in de NHL. Marko Bok zag de Blackhawks winnen van de Rangers en Andreas Athanasiou eiste de aandacht op in Detroit.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 2-1 OT

Ottawa en Detroit schoten beiden heel vaak op elkaars goalie, maar die waren in goede doen. Jimmy Howard stopte 34 schoten, Craig Anderson 32. Man of the Match werd echter Andreas Athanasiou,. Hij opende de score voor de Red Wngs na een prachtige assist van Anthony Mantha, kreeg daarna nog twee opgelegde kansen, miste een penaltyshot en evenaarde een NHL record, door na zes seconden in overtime te scoren.

Tussendoor had Ryan Dzingel nog gelijk gemaakt voor de Senators, na een foutje van Darren Helm. Over foutjes gesproken, Erik Karlsson is zonder twijfel één van de beste verdedigers in de NHL, en hij vindt zichzelf wel $10,000,000.- per seizoen waard, maar wat hij in overtime deed kan echt niet. Slapen bij de face-off tegen de intercity die Athanasiou heet is dodelijk en zo ging de zege naar Detroit (mb)

New York Rangers – Chicago Blackhawks 2-5

De Rangers en de Blackhawks maakten er wat moois van afgelopen nacht! Chicago was beter en feller, maar had geluk dat de powerplay van de Rangers niet liep. Liefst zes keer kreeg New York een man meer op het ijs en slechts éénmaal scoorden ze. Achteraf kost ze dat gewoon de zege. Vinnie Hinostroza, nog relatief onbekend bij het grote publiek, scoorde zijn tweede goal van het seizoen voor de Blackhawks in minuut zestien van periode één. Nick Holden maakte gelijk met een ouderwetse vuurpijl van de blauwe lijn.

Nick Schmaltz gaf de bezoekers weer een voorsprong, waarna Mika Zibanejad met de enige powerplay goal van de avond gelijk maakte. Good old Patrick Sharp maakte er 3-2 voor Chicago van en New York kwam er niet meer aan te pas. De Blackhawks bleven uit de strafbank en speelden het keurig uit, wat nog twee late goals in een empty net opleverde (mb)

Previous Heerenveen bekerfinalist ten koste van Eindhoven
Next Patrick Maroon (Edmonton Oilers) twee duels geschorst