Boston vernedert Ottawa, St Louis stopt Carolina


Face-Off NHL Recaps

Zes wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. De koffie deed zijn werk want Marko Bok en Jacco van Keulen bleven wakker en zagen Boston Ottawa in eigen huis vernederen, en Washington winnen van de Devils en Juusse Saros een shut-out pakken tegen Minnesota

Ottawa Senators – Boston Bruins 0-5

De Bruins blijven goed spelen en winnen. Ottawa was zo goed als kansloos en Boston heeft in geval van nood natuurlijk Tuukka Rask als goalie. Hij stopte alle 25 schoten en dankzij goals van Ryan Spooner (2), Noel Acciari, David Krejci en Patrice Bergeron werd een simpele zege geboekt op de Senators. Drie van de vijf doelpunten vielen uit een powerplay situatie (mb)

Florida Panthers – Montreal Canadiens 2-0

De Panthers pakten hun vijfde overwinning op rij. James Reimer pakte namens de Panthers alle 35 schoten die op hem afgevuurd werden. Connor Brickley en Vincent Trocheck, na prachtige voorbereiding van MacKenzie Weegar, maakten de goals voor de Panthers. (jvk)

Washington Capitals – New Jersey Devils 5-2

De Capitals waren niet te stoppen tegen de Devils. Vijf verschillende goalscorers laat zien dat zij veel scorend vermogen in het team hebben. Tom Wilson, Christian Djoos, John Carlson, Matt Niskanen en Nicklas Backstrom deden het voor de Capitals die daarmee aan kop kwamen in de Metropolitan division. John Moore en Travis Zajac deden nog iets terug voor de Devils. (jvk)

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 3-2

Carolina won zeven van de laatste acht duels en dat is nu zeven uit negen. De Blues waren net even wat beter en scherper, getuige de snelle goals in periode één en twee. De Hurricanes kwamen knap terug tot 2-2, met goals van Derek Ryan en Lucas Wallmark, maar de game winning goal van Scottie Upshall was toch teveel. Vlak voor tijd kreeg Carolina nog een powerplay, maar het leverde niets meer op (mb)

Nashville Predators – Minnesota Wild 3-0

Veel supporters zullen hebben zitten smullen van de goalies deze wedstrijd. Juuse Saros en Alex Stalock lieten zien waartoe zij in staat zijn als backup goalies. De wedstrijd ging twee periodes helemaal gelijk op in tegenstelling tot de wedstrijd van gisteren tussen beide teams, waarin Wild veel feller was. Scott Hartnell opende de score voor de Predators. P.K. Subban scoorde met een mooie onetimer, en Viktor Arvidsson maakte het af met een empty netter.(jvk)

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 3-4

Een mooie pot in Vancouver, de Canucks en de Kings verdienden beide de winst, maar die ging naar Los Angeles. Vancouver bleef met lege handen achter, ondanks dat de ploeg twee maal op voorsprong kwam. Troy Stecher opende het bal met zijn eerste goal van het seizoen, waarna Tyler Toffoli en Marian Gaborik de Kings de voorsprong gaven. De Canucks scoorden laat in de tweede en vroeg in de derde periode om weer de leiding te pakken, maar de Kings rechtten de rug, zagen Kyle Clifford zijn eerste goal maken (3-3) en Drew Doughty schoot zijn Kings naar de zege (mb)

Previous Geleen sleept er derde duel uit, Heerenveen wint eerste duel
Next Canada groepswinnaar, Wit-Rusland naar strijd tegen degradatie