Geleen sleept er derde duel uit, Heerenveen wint eerste duel


Laco Geleen Eaters HIJS Hokij Den Haag FAce-Off
Foto: Marko Bok, Face-Off

Twee halve finale duels vanavond op het programma waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Geleen moest zichzelf oprapen na de afstraffing gisteren in Den Haag, en Heerenveen en Eindhoven openden hun halve finale serie.

LEACO GELEEN EATERS – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Geleen boekte een zwaar bevochten zege, letterlijk, op HIJS Hokij Den Haag, in een vol Glanerbrook. Ook het uitvak zat meer dan vol, hulde aan de meegereisde fans van Den Haag. Geleen profiteerde al vlot via Joey Geurts van een man meer situatie en gaf Den Haag zo een duidelijk visitekaartje af: Gisteren was een incident!

Den Haag trok zich er weinig van aan, was beter, maar kwam niet voorbij goalie Rowan Delil, of kreeg de puck op wonderbaarlijke wijze niet tegen het net. Geleen had handen, voeten, vuisten, sticks en dus heel veel straffen nodig om het betere HIJS af te stoppen. Het hoogtepunt, of eigenlijk dieptepunt, was na ruim zeventien minuten, toen Glenn Bakx na een nare check in de rug het ijs definitief kon verlaten.

Laco Geleen Eaters HIJS Hokij Den Haag Face-Off
Foto: Marko Bok, Face-Off

Waar Den Haag gisteren magistraal op de power play was, deed het dit keer maar heel weinig met de vele minuten powerplay en Geleen kwam er zelfs uit met een dikke kans voor Lars van Sloun. Halverwege de tweede periode was er opnieuw tumult, een heuse linebrawl leverde vijf straffen op, drie voor Den Haag en twee voor Geleen.

Geleen profiteerde wel en maakte de 2-0; doelpuntenmaker was Jord Smid. Den Haag was al beter, maar werd nóg beter. Geleen kwam er niet meer uit en de onvermijdelijke 2-1 viel dan ook via de stick van Raymond van der Schuit.

Het bleef vervolgens heel lang 2-1. Geleen kreeg een enorme kans op 3-1, de muziek startte al en spelers schaatsten al richting bank, toen bleek dat goalie Fabian Schotel de puck gevangen had. Den Haag ging de laatste twee minuten zonder goalie verder, kreeg net geen empty netter tegen en werd vervolgens beloond met een knappe goal van Jurryt Smid, die een kogel achter een kansloze Rowan Delil vuurde: 2-2

De overtime begon met een aanvallend Den Haag, die om onverklaarbare redenen besloten om Lars van Sloun vogelvrij te laten en die zei dankjewel: 3-2 voor Geleen! Een knappe zege van de Limburgers, maar HIJS had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Dinsdag de beslissende wedstrijd in de Haagse Uithof.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – EINDHOVEN KEMPHANEN

Het eerste duel in de best of three tussen Heerenveen en Eindhoven kon in Thialf losbarsten. Ondanks dat Kemphanen buiten de ijsbanen het gesprek van de dag waren, konden de Brabanders vanavond weer eens even lekker een pot ijshockeyen.

Al vroeg deelde Flyers de eerste tik uit; na 90 seconden op de klok schoot Marc Nijland raak voor de thuisploeg. De Friezen waren de bovenliggende partij, maar keeper Mollen onderscheidde zich met een aantal reddingen. Toch was hij kansloos toen Rick Neef een rebound binnenschoot. Marc Nijland bracht met zijn tweede treffer van de avond de tand op 3-0. Daarna was het eigenlijk niet te geloven dat Eindhoven geen doel trof, het had er de kansen voor.

Flyers Kemphanen FAce-Off
Foto: Unis Flyers Twitter

De tweede periode was rommelig, en leverde aardig wat tijdstraffen op. De thuisploeg kwam nooit echt in de poblemen en kwamen via Adam Bezak zelfs op een 4-0 voorsprong. Nick Verschuren antwoordde na ruim 35 minuten voor de eerste keer namens Kemphanen.

In het laatste bedrijf was het Kemphanen dat beter in het duel kwam. Via Boris Sevo en opnieuw Nick Verschuren kwam het zelfs terug tot 4-3 en was er weer sprake van een wedstrijd. Zeker toen Eindhoven een man meer situatie kreeg, maar daar slordig mee omsprong. Met minder dan drie minuten te gaan besliste Ronald Wurm de wedstrijd door de 5-3 achter Deniz Mollen te leggen. Amper een minuut later deed Adam Bezak het licht uit voor Eindhoven in Thialf.

Previous Luik Bulldogs naar finale tegen HYC na winst op Chiefs
Next Boston vernedert Ottawa, St Louis stopt Carolina