Luik Bulldogs naar finale tegen HYC na winst op Chiefs


Luik Bulldogs Chiefs Leuven Face-OFf
foto: MBoonen Photography

De tweede finalist van het Belgische bekertoernooi is bekend; nadat eerder ERA Renomar HYC in twee duels langs Antwerp Phantoms raasde, was het nu de beurt aan Luik. Bulldogs wees Chiefs in eigen huis gedecideerd terug met 10-3.

CHIEFS EERST

Het duurde best lang voordat er een eerste treffer te noteren viel in het duel. Maar na zeventien minuten spelen was het dan toch raak; Chiefs nam een voorsprong door Boris Kolyasnikov. Waar Chiefs dacht een een voorsprong bij de eerte bak thee, kon dat scenario de prullenbak in. Amper een minuut later kwam Luik langszij door een power play goal van Cheyne Matheson.

Chiefs Leuven Luik Bulldogs Beker van België Face-Off
Foto: Kristof Debecker

OVER EN UIT

In de tweede periode was het Bulldogs dat de klok sloeg. Nadat Nicholas Rivait Luik op 2-1 had gezet, kreeg Marco Piro van Chiefs een game misconduct op zijn naam. De vijf minuten durende power play werd uitstekend benut door de thuisploeg. Nicholas Rivait, Michael Distate en Akim Ramoul benutte de man meer situatie, en zo stond er 5-1 op het bord. Nadat Boris Kolyasnikov zijn -en Leuvens- tweede treffer had binnen geknald, zorgde Yoren de Smet voor een 6-2 tussenstand bij de tweede dweilpauze.

Luik had in het restant niet meer veel te duchten van Chiefs en legde nog even vier treffers in het mandje van de bezoekers, terwijl Chiefs nog één treffer produceerde. Leuven zag Eric Springer nog vertrekken met een game misconduct voor abuse. Ook in deze serie dus een sweep, waarmee de verwachte bekerfinale een feit is. Luik Bulldogs en ERA Renomar HYC gaan uitmaken wie de beker in Belgie op mag gaan tillen.

Previous Tilburg Trappers na shootouts onderuit bij Scorpions
Next Geleen sleept er derde duel uit, Heerenveen wint eerste duel