Tilburg Trappers na shootouts onderuit bij Scorpions

Hannover Scorpions TIlburg Trappers Face-Off

Tilburg Trappers heeft in het uitduel aan Hannover Scorpions een punt over gehouden. De ploeg van Bo Subr ging na shootouts met 5-4 onderuit. Het was de tweede nederlaag van Trappers bij Scorpions dit seizoen.

BRILSTAND

De eerste periode was eerder spannend dan hoogstaand. Trappers kwam nog wel op voorsprong, maar zag de treffer geannuleerd worden. Beide netten trilden niet, dus met de brilstand ging men naar periode twee.

Hoe anders zou het middenstuk worden. Tilburg verschafte zich een prima uitgangspositie door via Nardo Nagtzaam en Wouter Sars een 2-0 voorsprong te pakken. In een tijdsbestek van negen minuten kregen de Brabanders echter de deksel liefst drie maal op de neus, waardoor het tegen een 3-2 achterstand moest aankijken. Vlak voor het scheiden van de markt bepaalde Mitch Bruijsten de tweede ruststand op 3-3.

STUIVERTJE WISSELEN

Waar Trappers aanzette om de voorsprong te pakken, was het opnieuw Hannover dat de voorsprong greep na vijf minuten in het derde bedrijf. Tilburg weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag, en kwam verdiend op gelijke hoogte via opnieuw Nardo Nagtzaam. Ondanks dat er nog negen minuten op de klok stonden, lukte het de ploegen niet meer om een vijfde keer af te drukken, waardoor overtime de winnaar aan moest wijzen.

Dat gebeurde niet, waarna Scorpions in de shootouts via Schutt het extra punt opeisten en er met de zege vandoor gingen. Het gat met Leipzig blijft drie punten; IceFighters verloor -na overtime- met 3-2 van Füchse Duisburg, dat door de zege een punt inliep op de koplopers. Dinsdag aanstaande hervat Tilburg de Meisterrunde met een thuisduel tegen IceFighters Leipzig.