Carolina bezig aan sterke reeks, nederlaag voor Tampa Bay


Face-Off NHL Recaps

Zo tegen het eind van het jaar gaat de NHL gewoon door. Vannacht waren er maar liefst elf wedstrijden. De nacht crew bestaande uit Cor Machielsen, Jeroen Veenstra en Jacco van Keulen keken weer vele uurtjes ijshockey en brengen jullie weer op de hoogte.

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 2-1

Carolina Hurricanes blijft in vorm met de vierde overwinning op rij en de zevende zege in acht wedstrijden. Brian Dumoulin bracht de regerend kampioen nog wel op voorsprong, maar goals van Derek Ryan en Sebastian Aho zorgden er in de tweede periode voor dat de Hurricanes met de zege aan de haal gaan. (jv)

Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers 3-5

Philadelphia Flyers verraste met een 5-3 zege op bezoek bij Tampa Bay Lightning. Voor Tampa Bay betekent de nederlaag een einde aan een win streak in eigen huis van acht wedstrijden. Sean Couturier was belangrijk voor de Flyers met een goal en twee assists. (jv)

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 3-4 OT

In het Prudential Center hadden de Sabres een goede generale voor de Winter Classic op nieuwjaarsdag. Door een OT winner van Rasmus Ristolainen pikte ze de twee punten mee uit New Jersey. Jack Eichel scoorde twee goals en Jacob Josefson de andere voor de Sabres. De drie goals voor de Devils werden gescoord door Miles Wood, Markus Johansson en John Moore.(cm)

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 5-4

Halverwege de tweede periode stond Ottawa Senators er slecht voor, maar een serie van vier goals in de twintig daaropvolgende minuten zorgde ervoor dat de Senators toch nog met de zege aan de haal gaan. Nick Paul maakte daarbij zijn eerste goal in de NHL, Erik Karlsson en Dion Phaneuf noteerden twee assists. (jv)

Detroit Red Wings – New York Rangers 3-2 SO

Detroit Red Wings pakte weer eens een zege, ten koste van New York Rangers. Daar mag het vooral doelman Jimmy Howard voor bedanken, die 37 schoten wist te stoppen. Één daarvan was een penalty shot van Brady Skjei in overtime. In de shootout was Frans Nielsen de enige die het net wist te vinden, waardoor de Red Wings na drie nederlagen weer eens een zege pakken. (jv)

Minnesota Wild – Nashville Predators 4-2

De Predators konden geen vuist maken tegen een fel Minnesota. Bij Wild werd Mikael Granlund de gevierde man met drie treffers. Matt Dumba zorgde voor de andere treffer van Wild. Namens de Predators zorgden P.K. Subban en Kyle Turris voor de goals. (jvk)

Winnipeg Jets – New York Islanders 4-2

Zonder Mark Scheifele, die er rond de zeven weken uitligt met een blessure, wisten de Jets ook te winnen. Connor Hellebuyck maakte 42 saves en trok zo de overwinning over de streep. Shawn Matthias scoorde zijn eerste voor de Jets, en ook Blake Wheeler, Kyle Connor en Adam Lowry maakten een doelpunt names de Jets. Voor de Islanders maakte Anders Lee beide doelpunten. (jvk)

Dallas Stars – St. Louis Blues 4-2

Alexander Radulov zorgde er met twee doelpunten, laat in de derde periode voor dat de Stars er met de overwinning vandoor gingen. Mattias Janmark en Jamie Benn zorgden voor de andere treffers van de Stars. Vladimir Tarasenko en Tage Thompson deden nog wel iets terug voor de Blues, maar het mocht niet meer baten. (jvk)

Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs 4-3 OT

Liefst drie maal kwam Colorado Avalanche in reguliere speeltijd op voorsprong, maar elke keer wist Toronto nog in dezelfde periode de gelijkmaker te produceren. In overtime bezorgde J.T. Compher met de vierde voorsprong voor Colorado voor de definitieve klap. Nathan MacKinnon noteerde een goal en twee assists. (jv)

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 3-4 OT

De Oilers tegen back-up goalies lijkt inmiddels een trauma te worden. Acht maal tegen gespeeld en zeven verlies partijen. Deze keer was het goalie Jeff Glass die in zijn eerste NHL wedstrijd in Rogers Place 42 saves maakte. Dat hij met nog dik twee minuten te gaan en een 3-1 stand nog de 3-2 en de gelijkmaker om zijn oren krijgt, werd door Patrick Kane weer goed gemaakt in OT met de GWG. Verrassend was dat de Oilers nog een punt pakte in die twee minuten door goals vanRyan Nugent-Hopkins en Leon Draisattl. De eerste goal van de avond voor de Oilers werd gemaakt door Jesse Puljujarvi. De goals van de Blackhawks in reguliere speeltijd kwamen op naam van Ryan Hartman, Alex DeBrincat en Jordan Oesterle die zijn eerste goal in de NHL maakte. (cm)

Anaheim Ducks – Calgary Flames 2-1

Dat de Flames het bij een goal verschil konden houden was maar aan een man te danken en dat was Mike Smith. De goalie maakte 39 saves en werd geklopt door Cam Fowler en Rickard Rakell. De enige goal van de Flames kwam op naam van Michael Ferland. (cm)

Previous BREAK! Daniel Sprong naar Pittsburgh Penguins!
Next Tilburg Trappers na shootouts onderuit bij Scorpions